2017-01-17 21:42

DEZVALUIRI


Un preot din Buzău a vopsit crucile din cimitir pentru a le numerota | VEZI GALERIE FOTO

 |  17:28

Localnicii dintr-un sat din Judeţul Buzău sunt revoltaţi după ce preotuldin parohie a găsit o soluţie probabilunică de a “pune ordine în cimitir. Reprezentantul bisericii a convins administraţia locală să numerotezecrucile mormintelor. Administratorii cimitirelor au folosit o vopsea roşie pentrua „picta” crucile de pe morminte, fapt care a atras revolta localnicilor.

Un cititor al ziarului nostrune-a prezentat o situţie probabil unică în ţară. Preotul din comuna Vadu Paşii,judeţul Buzău, a convins consilierii locali sănumeroteze crucile din cimitirul aflat în satul Stănceşti. Astfel,administratorii cimitirului buzoian au „pictat” crucilemormintelor cu o vopsea roşie. Potrivit localnicilor, locurile de veci au fostnumerotate pentru a se putea aplica o nouă taxă. De asemenea, sătenii se plângcă preotul îi şantajează, condiţionând înmormântările şi pomenile de platataxei pentru morminte. “Preotul parorh Florin Simion a pusconsilierii săi să numeroteze crucile pentru a pune taxe pe morminte.Condiţionează efectuarea serviciilor ca înmormântări, pomeni etc. de achitareaacestei taxe. Aceste servicii este obligat prin profesie să le oficieze.Oamenii nu au bani. Este un sat mic, de ţară”, ne-a explicat Liliana Stroe, o cititoare din Buzău.

Localnicii susţin că au achitat deja o taxă pentrumorminte. “Oamenii din Stănceşti au plătit o datăcimitirul. Pentru că cimitirul era mic, au cumpărat o casă pentru o familie desărmani cu 80.000 de lei, înainte de 1989. Aceştia s-au mutat în casa cumpăratăşi au cedat curtea şi casa lor cimitirului. Oamenii sunt nemulţumiţi că li secer bani şi că le-au fost mâzgălite mormintele. Puteau găsi o altă soluţie”, ne-a mai menţionat cititoarea. Aceasta susţine că aîncercat să se adreseze conducerii Patriarhiei, dar mesajul ei nu a ajuns lamai marii bisericii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638942-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TIBERIU
25 Sep 2010

Absoluta greseala Consili ului parohial deoarece er a obligat sa eliberere ch itanta pentru incasarea c ontravalorii locului de i nhumare cu precizarea dur atei 7 sau 21 de ani, con form Regulamentului cimit irului. Doamna Stroe Lili ana daca este ortodoxa pr acticant? trebuie sa ?tie ca preotul este obligat prin misiunea sa (nu prof esie!)s? s?var?easc? doar Sf. Taina a botezului gr abnic )cand pruncul este in pericol de moarte) ?i cuminecarea clinicului.In rest Doamna ?tie cate ch eltuieli sunt la parohie

Adauga un comentariu

Random image