2018-12-16 05:45


Un procuror a blocat ancheta în 174 de dosare penale

 |  13:10
Un procuror a blocat ancheta în 174 de dosare penale

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au preluat cazul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, care în 13 ani cât a ocupat această funcţie, a oprit ancheta în 174 de dosare penale şi  nu a soluţionat plângerile cetăţenilor. Infractorii acuzaţi de ucidere din culpă, furt calificat, vătămare corporală din culpă şi vătămare corporală gravă nu mai pot fi traşi la răspundere pentru că s-a prescris răspunderea penală.

Procurorul General, Laura Kodruta Kovesi, a cerut ca Parchetul General să instrumenteze dosarul cauzelor stocate, adică puse la păstrare, neinstrumentate la Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani. Nu mai puţin de 174 de dosare penale au fost lăsate în nelucrare, până ce răspunderea penală s-a prescris, iar cei reclamaţi de savârşirea unor infracţiuni grave nu au fost traşi la răspundere. Părţile vătămate şi cele civile nu au mai putut fi despăgubite, iar prejudiciile reclamate nu au mai fost recuperate. Infractorii acuzaţi de ucidere din culpă, furt calificat şi de vătămări corparale din culpă şi vătămări corporale grave nu mai pot fi traşi la răspundere, pentru că s-a împlinit termenul de prescripţie. Prim-procuror al acestui parchet a fost Emma Daniş, care s-a pensionat la cerere, după ce Inspecţia judiciară, de pe lângă plenul CSM, a descoperit un adevărat depozit de dosare şi de plângeri ce i-au fost adresate de cetăţeni, pe care nu le-a soluţionat.

Emma Daniş recunoaşte, regretă, dar a ieşit la pensie

Comisia de Disciplină pentru procurori i-a comunicat prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani că au fost găsite dosarele, iar magistratul a recunoscut că nesoluţionarea lor i se datorează. Emma Daniş nu s-a apărat, însă a depus, în câteva zile de la controlul CSM, o cerere de pensionare. Dacă nu s-ar fi pensionat, fostul prim-procuror de la Paşcani risca excluderea din magistratură pentru exercitarea cu rea-credinţă a funcţiei de magistrat. Cazul nu este închis, deoarece Parchetul General o cercetează pe Emma Daniş pentru abuz în serviciu. Cauza a fost preluata de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Consiliul Superior al Magistraturii nu mai are jurisdicţie în acest caz, după ce fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani s-a pensionat. În data de 28 iulie 2011, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de prim- procuror a Emmei Daniş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN TUCULEA
06 Aug 2011

...SHI NU SHI-AR PUTEA PETRECE PENSIONAREA LA...PENSION,INTR-O CELULA ... SAU CEI PAGUBITZI NU O POT ...KAUTA...PUTZIN? PROBABIL KA S-A MUTAT....
JAN
07 Aug 2011

Fabulos. 13 ani taie si spanzura dupa bunul plac, ignorand complet legea. Cand miroare pericolul se pensioneaza 'la cerere' (si in regim de urgenta, evident, ca nu este o muritoare oarecare...) si gata... Pur si simplu fabulos !
DAN
07 Aug 2011

Frumos. Si noi ii vom plati pensia uriasa pana la adanci batraneti.
IONFLUERAS
08 Aug 2011

Eu am proba dintr-un caz si mai si.Mi-a fost tinut un dosar 15 ani, cel care l-a tinut si-a declarat competenta in favoarea DNA care a inghitit momeala cu pluta cu tot si la salvat prin declinarea competentei spre DIICOT.Intrebare, daca am 7o de ani, mai apuc solutionarea acestui dosar care pagubeste o comunitate?
Random imageUltimele stiri


loading...