2018-12-13 11:01


Un român ce urma a fi expulzat din Franţa s-a sinucis

 |  18:43
Un român ce urma a fi expulzat din Franţa s-a sinucis

Un român în vârstă de 45 de ani, care se afla din 31 iulie într-un centru de detenţie din Nîmes, în sudul Franţei, în aşteptarea deportării, a fost găsit spânzurat, sâmbătă dimineaţă.

Românul se afla de doi ani în Franţa şi lucra pe şantiere, potrivit organizaţiei neguvernamentale Cimade. Românul nu voia să se întoarcă în România, de unde a plecat după ce îşi vânduse tot ce avea. El nu înţelegea de ce, în calitate de cetăţean european, a fost închis în centrul de detenţie, în aşteptarea expulzării sale din Franţa, scrie Midi Libre. Vestea acestei sinucideri a indignat asociaţiile şi organizaţiile care îi sprijină pe imigranţi, mai notează cotidianul.

Motivele pentru care cetăţenii români pot fi îndepărtaţi din alte state membre ale UE sunt limitativ prevăzute de legislaţia europeană. Astfel, cetăţenii români pot fi îndepărtaţi dintr-un stat UE dacă nu îndeplinesc condiţiile prevăzute pentru şederea pe o perioadă mai mare de 90 de zile (în esenţă, cerinţele sunt: să fie angajaţi sau să dovedească existenţa unor mijloace suficiente de subzistenţă). În afară de cazurile de şedere ilegală, există o a doua categorie de motive, mai grave, care pot determina îndepărtarea unui cetăţean al Uniunii Europene: motive de ordine publică, siguranţă publică sau sănătate publică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...