2017-01-17 21:39

DEZVALUIRI


Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor

 |  21:00
Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor

Grupurile de interese din PDL negociază la sânge susţinerea candidatului pentru postul de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. „Asul” din mâneca democrat-liberalilor este Cristian Constantinescu, cel care a condus timp de 16 ani Allianz-Ţiriac Asigurări, acelaşi candidat propus de PDL şi în luna iunie, când alegerile au fost amânate. Surprinzător, Cristian Constatinescu, omul care ar putea să îi ia locul Angelei Toncescu la şefia CSA, nu a renunţat la acţiunile deţinute la Allianz-Ţiriac Asigurări.

Favoritul numărul 1 al PDL pentru a-i lua fotoliul Angelei Toncescu la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor este Cristian Constantinescu, fost director general la Allianz-Ţiriac Asigurări. Acesta este la mâna susţinătorilor portocalii prin prisma faptului că a deţinut timp de aproape 10 ani funcţia de director general la Allianz-Ţiriac Asigurări, firmă acuzată că nu a respectat planul de conturi şi nu a înregistrat contabil primele de asigurare. Mai mult, candidatul propus de PDL este în incompatibilitate pentru că deţine acţiuni la Allianz-Ţiriac Asigurări. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, în data de 31 august, Cristian Constantinescu figurează cu 2,73% din Allianz-Ţiriac Asigurări.

Surse din piaţă spun că fostul director al Allianz-Ţiriac Asigurări este susţinut de preşedintele PDL Tulcea, Victor Tarhon, ex-director al filialei Allianz-Ţiriac Asigurări Tulcea. „Nu a reuşit să-şi vândă cele aproape 3 procente din Allianz-Tiriac Asigurări; deşi mandatul de manager nu i-a fost reînnoit încă din mai 2010, ar putea să se folosească de numirea în funcţia de preşedinte CSA ca armă de şantaj împotriva lui Allianz, forţându-le mâna să-i cumpere, la un preţ preferenţial, acţiunile. Probabil că a şi amanetat valoarea lor, în schimbul numirii în funcţia de preşedinte CSA!”, explică sursele citate.

Barna: „Cred că trebuie să opteze, în 15 zile, ori la CSA, ori la Allianz”

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Maria Eugenia Barna, ne-a declarat că nu primit CV-ul lui Cristian Constantinescu. „Nu am legea în faţă să vă pot explica dacă este conflict de interese. Cred că trebuie să opteze în 15 zile, ori la CSA, ori la Allianz. Nu îi putem cere să renunţe la aceste acţiuni mai devreme de numirea în funcţia de preşedinte al CSA. În prezent, singurul CV primit este de la UNPR, pentru numirea lui Doru Claudian Frunzulică în funcţia de vicepreşedinte”, ne-a mai declarat Barna.

Constantinescu recunoaşte că este candidatul PDL

Fostul director general al Allianz-Ţiriac Asigurări Cristian Constantinescu ne-a declarat că este propus de PDL pentru şefia Comiei de Supraveghere a Asigurărilor, cel mai bănos post dintr-o instituţie controlată de Parlament.

„Din punct de vedere legal, nu am nici o problemă prin faptul că deţin acţiuni la Allianz-Ţiriac Asigurări. Din punct de vedere strict moral, cel mai bine este să vând aceste acţiuni. Puteţi verifica că aş putea păstra acţiunile, dar am făcut demersurile necesare să rezolv această problemă. Având drept de preemţiune, prima ofertă trebuie să o fac către Ion Ţiriac. Dacă nu voi ajunge la o înţelegere, negociez şi cu cei de la Allianz”, ne-a declarat Cristian Constantinescu.

Evaziune fiscală în mandatul de la Allianz

Brokerul Capital&Alliance a depus, anul trecut, plângeri la ANAF şi la DNA împotriva companiei Allianz-Ţiriac Asigurări, pe care o acuză de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală pentru întreaga activitate exact în mandatul fostului director general Cristian Constantinescu. Conducerea Capital&Alliance precizează că registrele contabile ale Allianz-Ţiriac Asigurări nu respectă planul de conturi, acelaşi lucru fiind constatat încă din 2008 şi de conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Allianz-Ţiriac Asigurări respinge acuzaţiile şi explică faptul că a respectat în totalitate legislaţia generală şi specifică domeniului asigurărilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-24

Mai multe imagini:
Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIARIST
15 Sep 2011

Nu inteleg ce va deranjea za: haiducia, infractiona litatea sau imbecilitatea lui Cristian Constantine scu?
HAIDUCUL
15 Sep 2011

Domnule Ziarist, nu ii de ranjaza nici imbecilitate a nici infractionalitatea lui Cristian Constantine scu, caci acesta este dep arte de a avea aceste mar unte "calitati". Ii deran jaza intradevar "haiducia " lui Cristian Constantin escu, caci in felul lui e ste un HAIDUC. Acesta est e un articol comandat de Angy si Tony, carora le e ste frica ca Haiducul o s a descopere golurile, lip surile si mai ales fraude le de la onorabila instit utie pe care au condus-o in ultimii 5 ani si mai a les o sa inchida multe MU STARII! De aceea sunt sup arati si cativa Hangii!
ALEX GORE
16 Sep 2011

haiducule, care te crezi, haiducii erau niste borf asi care furau de la cine apucau si nu dadeau la n imeni nimic, in afara de putina muie la alti haidu ci mai mici, asa ca tine. .. ti-au spalat comunisti i creierii cu haiduceala. ... te repezi ca centuris tele sa arati cu degetul, da' toata presa de scand al care vomita laturi, de saptamani in sir, platit a de haiducu' tau, pe-aia n-o vezi?
GETA
16 Sep 2011

Un articol platit. Pe noi , angajatii acestui ex-as igurator nr. 1 cine ne ma i plateste daca da falime nt. Intelegm ca seful cel mare a facut evaziune, d ar ce vina avem noi cei c are muncim zi de zi pe br anci ca ei sa fure? La as ta v-ati gandit?
COSTIN
16 Sep 2011

Fratilor, noi cei din AZT , ar trebui sa luam atitu dine. Sa avem o reactie c omuna: ori ne dam cu toti i demisia si ne gasim de lucru in alta parte, caci se pare ca firma asta va da coltu', ori facem o d emonstratie pasnica in fa ta Casei Scanteii sa se o preasca publicarea unor a stfel de articole. Pana l a urma noi suferim si fam iliile noastre. CC e bine merci la Predeal, dar no i, plebea, vom avea in co ntinuare sau nu de "ispas it" pacatele lui. Haidet i sa facem ceva! Costin - daune
MARIA
16 Sep 2011

Sa facem o pagina pe face book si sa protestam acol o. Dar ar trebui intai sa ne decidem: mergem alatu ri de ei, de conducere, c u riscul sa se spuna ca t oata firma este evazionis ta, sau ne separam si ne oferim serviciile unui al t asigurator, IN BLOC?
BABA NOVAC
16 Sep 2011

De nerespectarea planului de conturi se fac vinova te si alte societati de a sigurare. Sa va spun de c e acel ordin este o rusin e contabila, un ordin lap idar ca toata legislatia din asigurari. Atunci can d legiuitorul nu ia nicio masura sa modifice ceva lapidar este normal ca pi ata sa speculeze. Dar nim eni nu spune cum sub obla duirea CSA , multinationa lele au scos bani grei af ara, si va spun eu cum : prin programul de reasigu rare ( adica cu entitati afiliate) , prin programe IT ( contracte incheiate cu entitati afiliate) - contracte pe care nicio c onducere nu poate sa le v erifice de executie buna , pe motiv ca sunt la man a mamelor ( parents) , pr in expatii care au venit in Romania pe contracte f abuloase ( 15.000 euro), oameni necalificati, dar care sunt trimisi de grup pe aceste sume , cota pa rte de cheltuieli ( aici vin si explic : adica exp atul are si contract de m unca pe perioada determin ata in Romania dar si con tract de consultanta - ac tivitate independenta ), ce sa consulte astia doam ne ? - eu nu stiu legisla tia din tara lor dar'amin te cea romaneasca , etc. CSA stie toate lucrurile astea dar a inchis ochii contra unor sume de bani. Problema este ca CSA nu a sesizat ANAF , care con form legislatiei in vigoa re , acesta din urma treb uia sa le ceara societati lor dosarul preturilor de transfer. De aceste sume care au devalizat statul Roman si in cele din urm a asiguratii, nimeni nu v orbeste. De ce ?????????? ?
POSEIDON
16 Sep 2011

Daca Cristian Constantine scu se hotaraste sa candi deze si la alegerile prez identiale din 2014, eu si gur il votez.Nu de alta, dar daca nici macar cei d in familia lui nu il sust in, sa aiba si el 2 votur i, cu al lui inclus.Eu ti n cu cei slabi, nealcooli ci, cinstiti, de cuvant s i care respecta legea si mai ales sa fie tineri.Eu il votez pe Cristian Con stantinescu!
LUCRETIA
16 Sep 2011

"Asul din maneca PDL" est e de fapt PACALICIUL scos la inaintare de PDL, ASU L urmand a fi anuntat MAR T - 20.09.2011. Tov. Cons tantinescu, partidul te s ustine, este langa tine s i vei invinge! Te astepta m in echipa! Cu drag, Blaga Videanu Berceanu
ELECTRA
16 Sep 2011

DE CE VA LUATI DE CONSTAN TINESCU?EL CHIAR A FACUT CEVA IN TARA ASTA!ESTE UN OM CINSTIT SI A FOST PRE SEDINTE SI A AVUT GRIJA D E MULTI DINTRE NOI!CUM VA PERMITETI SA IL BLAMATI IN HALUL ASTA?DANSUL ESTE CEL MAI BUN CANDIDAT.EU L-AM VOTAT SI IN 1996 SI A AJUNS PRESEDINTE!MILUT, NU TE VOM UITA, PUPATI-A S CIOCUL TAU DE BARBAT FR UMOS CE ESTI!aaaa.... nu era vorba in articol de E mil al meu?Daca nu era vo rba de el atunci: Piei, D race!
CRISTIAN CONSTANTINESCU
16 Sep 2011

Va rog frumos, nu va mai agitati, ca nu mai candid ez.Ma retrag frumos la pe nsie intr-o poienita, doa r eu si sticla mea de whi sky si voi scrie carti si voi creste nutrii.Pe min e sa ma stergeti de pe li sta!
METIN CERCHEZ
16 Sep 2011

intelegeti atacul de la o tv-dan diaconescu de asea ra? e mina pdl ca si part idul popo ului doru iuga- e in spatele lui dan diac onescu si i o trage si lu i dan diaconescu ii place -un nou santaj-diicot si dna tac -danut liga e in spatele lui dan diaconesc u
DOBRIN
16 Sep 2011

Putinele societati de asi gurari serioase din tara asta cu siguranta asteapt a preluarea conducerii CS A de catre dl. Constantin escu. Poate vom avea o pi ata corecta de asigurari in care companiile care t raiesc dupa o zi pe alta sa dispara. Pe frustrati i care comenteaza aiurea aici ii intreb : de ce nu va dati demisia si sa va faceti propria afacere ? Doar sunteti asiguratori , ce dreaq ! sau nu ?! :) )
BABA NOVAC
16 Sep 2011

Referitor la comentariul dumneavoastra , consider ca frustati sunt acei car e au cantat " La Dolce Vi tta" cu CSA impreuna. Sau hai sa dam mana cu mana la spaga ................ .......... Daca erau doar mici gainarii sa stiti c a ii iertam , ca odata ce politicul se confunda cu economicul, va fi la fel . Dar in cazul cand sunt tunuri de milioane , sa f iu al dracului ca DNA sc rie pe fruntea lor. Ca ju stitia va fi oarba si in cazul lor , sa fie iertat !!
TOMCESCU
18 Sep 2011

Ce daca am contracte dubl ate si fara licitatie,!as a se poarta in toate inst itutiile,de unde sa facem bani pt spaga comisiilor din parlament!.daca nu d ai ,nu ai!voi ramane vice presedinte in csa si va a stept la cotitura!
NEMESIS
18 Sep 2011

'ira-ti ai dra__ de simpa tici. Ati reusit sa scapa ti de Doamna. Daca scapat i si de Patriarh, sunteti Regi. Sau Nebuni, dar to tuna-i!
S.C.
19 Sep 2011

Atat timp cat il sustine looser-ul de Tarhon nu ar e nici o sansa..

Adauga un comentariu

Random image