2016-12-09 08:08

DEZVALUIRI


Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor

 |  21:00
Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor

Grupurile de interese din PDL negociază la sânge susţinerea candidatului pentru postul de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. „Asul” din mâneca democrat-liberalilor este Cristian Constantinescu, cel care a condus timp de 16 ani Allianz-Ţiriac Asigurări, acelaşi candidat propus de PDL şi în luna iunie, când alegerile au fost amânate. Surprinzător, Cristian Constatinescu, omul care ar putea să îi ia locul Angelei Toncescu la şefia CSA, nu a renunţat la acţiunile deţinute la Allianz-Ţiriac Asigurări.

Favoritul numărul 1 al PDL pentru a-i lua fotoliul Angelei Toncescu la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor este Cristian Constantinescu, fost director general la Allianz-Ţiriac Asigurări. Acesta este la mâna susţinătorilor portocalii prin prisma faptului că a deţinut timp de aproape 10 ani funcţia de director general la Allianz-Ţiriac Asigurări, firmă acuzată că nu a respectat planul de conturi şi nu a înregistrat contabil primele de asigurare. Mai mult, candidatul propus de PDL este în incompatibilitate pentru că deţine acţiuni la Allianz-Ţiriac Asigurări. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, în data de 31 august, Cristian Constantinescu figurează cu 2,73% din Allianz-Ţiriac Asigurări.

Surse din piaţă spun că fostul director al Allianz-Ţiriac Asigurări este susţinut de preşedintele PDL Tulcea, Victor Tarhon, ex-director al filialei Allianz-Ţiriac Asigurări Tulcea. „Nu a reuşit să-şi vândă cele aproape 3 procente din Allianz-Tiriac Asigurări; deşi mandatul de manager nu i-a fost reînnoit încă din mai 2010, ar putea să se folosească de numirea în funcţia de preşedinte CSA ca armă de şantaj împotriva lui Allianz, forţându-le mâna să-i cumpere, la un preţ preferenţial, acţiunile. Probabil că a şi amanetat valoarea lor, în schimbul numirii în funcţia de preşedinte CSA!”, explică sursele citate.

Barna: „Cred că trebuie să opteze, în 15 zile, ori la CSA, ori la Allianz”

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Maria Eugenia Barna, ne-a declarat că nu primit CV-ul lui Cristian Constantinescu. „Nu am legea în faţă să vă pot explica dacă este conflict de interese. Cred că trebuie să opteze în 15 zile, ori la CSA, ori la Allianz. Nu îi putem cere să renunţe la aceste acţiuni mai devreme de numirea în funcţia de preşedinte al CSA. În prezent, singurul CV primit este de la UNPR, pentru numirea lui Doru Claudian Frunzulică în funcţia de vicepreşedinte”, ne-a mai declarat Barna.

Constantinescu recunoaşte că este candidatul PDL

Fostul director general al Allianz-Ţiriac Asigurări Cristian Constantinescu ne-a declarat că este propus de PDL pentru şefia Comiei de Supraveghere a Asigurărilor, cel mai bănos post dintr-o instituţie controlată de Parlament.

„Din punct de vedere legal, nu am nici o problemă prin faptul că deţin acţiuni la Allianz-Ţiriac Asigurări. Din punct de vedere strict moral, cel mai bine este să vând aceste acţiuni. Puteţi verifica că aş putea păstra acţiunile, dar am făcut demersurile necesare să rezolv această problemă. Având drept de preemţiune, prima ofertă trebuie să o fac către Ion Ţiriac. Dacă nu voi ajunge la o înţelegere, negociez şi cu cei de la Allianz”, ne-a declarat Cristian Constantinescu.

Evaziune fiscală în mandatul de la Allianz

Brokerul Capital&Alliance a depus, anul trecut, plângeri la ANAF şi la DNA împotriva companiei Allianz-Ţiriac Asigurări, pe care o acuză de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală pentru întreaga activitate exact în mandatul fostului director general Cristian Constantinescu. Conducerea Capital&Alliance precizează că registrele contabile ale Allianz-Ţiriac Asigurări nu respectă planul de conturi, acelaşi lucru fiind constatat încă din 2008 şi de conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Allianz-Ţiriac Asigurări respinge acuzaţiile şi explică faptul că a respectat în totalitate legislaţia generală şi specifică domeniului asigurărilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-24

Mai multe imagini:
Un şantajabil pentru şefia Asigurărilor
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIARIST
15 Sep 2011

Nu inteleg ce va deranjeaza: haiducia, infractionalitatea sau imbecilitatea lui Cristian Constantinescu?
HAIDUCUL
15 Sep 2011

Domnule Ziarist, nu ii deranjaza nici imbecilitatea nici infractionalitatea lui Cristian Constantinescu, caci acesta este departe de a avea aceste marunte "calitati". Ii deranjaza intradevar "haiducia" lui Cristian Constantinescu, caci in felul lui este un HAIDUC. Acesta este un articol comandat de Angy si Tony, carora le este frica ca Haiducul o sa descopere golurile, lipsurile si mai ales fraudele de la onorabila institutie pe care au condus-o in ultimii 5 ani si mai ales o sa inchida multe MUSTARII! De aceea sunt suparati si cativa Hangii!
ALEX GORE
16 Sep 2011

haiducule, care te crezi, haiducii erau niste borfasi care furau de la cine apucau si nu dadeau la nimeni nimic, in afara de putina muie la alti haiduci mai mici, asa ca tine... ti-au spalat comunistii creierii cu haiduceala.... te repezi ca centuristele sa arati cu degetul, da' toata presa de scandal care vomita laturi, de saptamani in sir, platita de haiducu' tau, pe-aia n-o vezi?
GETA
16 Sep 2011

Un articol platit. Pe noi, angajatii acestui ex-asigurator nr. 1 cine ne mai plateste daca da faliment. Intelegm ca seful cel mare a facut evaziune, dar ce vina avem noi cei care muncim zi de zi pe branci ca ei sa fure? La asta v-ati gandit?
COSTIN
16 Sep 2011

Fratilor, noi cei din AZT, ar trebui sa luam atitudine. Sa avem o reactie comuna: ori ne dam cu totii demisia si ne gasim de lucru in alta parte, caci se pare ca firma asta va da coltu', ori facem o demonstratie pasnica in fata Casei Scanteii sa se opreasca publicarea unor astfel de articole. Pana la urma noi suferim si familiile noastre. CC e bine merci la Predeal, dar noi, plebea, vom avea in continuare sau nu de "ispasit" pacatele lui. Haideti sa facem ceva! Costin - daune
MARIA
16 Sep 2011

Sa facem o pagina pe facebook si sa protestam acolo. Dar ar trebui intai sa ne decidem: mergem alaturi de ei, de conducere, cu riscul sa se spuna ca toata firma este evazionista, sau ne separam si ne oferim serviciile unui alt asigurator, IN BLOC?
BABA NOVAC
16 Sep 2011

De nerespectarea planului de conturi se fac vinovate si alte societati de asigurare. Sa va spun de ce acel ordin este o rusine contabila, un ordin lapidar ca toata legislatia din asigurari. Atunci cand legiuitorul nu ia nicio masura sa modifice ceva lapidar este normal ca piata sa speculeze. Dar nimeni nu spune cum sub obladuirea CSA , multinationalele au scos bani grei afara, si va spun eu cum : prin programul de reasigurare ( adica cu entitati afiliate) , prin programe IT ( contracte incheiate cu entitati afiliate) - contracte pe care nicio conducere nu poate sa le verifice de executie buna , pe motiv ca sunt la mana mamelor ( parents) , prin expatii care au venit in Romania pe contracte fabuloase ( 15.000 euro), oameni necalificati, dar care sunt trimisi de grup pe aceste sume , cota parte de cheltuieli ( aici vin si explic : adica expatul are si contract de munca pe perioada determinata in Romania dar si contract de consultanta - activitate independenta ), ce sa consulte astia doamne ? - eu nu stiu legislatia din tara lor dar'aminte cea romaneasca , etc. CSA stie toate lucrurile astea dar a inchis ochii contra unor sume de bani. Problema este ca CSA nu a sesizat ANAF , care conform legislatiei in vigoare , acesta din urma trebuia sa le ceara societatilor dosarul preturilor de transfer. De aceste sume care au devalizat statul Roman si in cele din urma asiguratii, nimeni nu vorbeste. De ce ???????????
POSEIDON
16 Sep 2011

Daca Cristian Constantinescu se hotaraste sa candideze si la alegerile prezidentiale din 2014, eu sigur il votez.Nu de alta, dar daca nici macar cei din familia lui nu il sustin, sa aiba si el 2 voturi, cu al lui inclus.Eu tin cu cei slabi, nealcoolici, cinstiti, de cuvant si care respecta legea si mai ales sa fie tineri.Eu il votez pe Cristian Constantinescu!
LUCRETIA
16 Sep 2011

"Asul din maneca PDL" este de fapt PACALICIUL scos la inaintare de PDL, ASUL urmand a fi anuntat MART - 20.09.2011. Tov. Constantinescu, partidul te sustine, este langa tine si vei invinge! Te asteptam in echipa! Cu drag, Blaga Videanu Berceanu
ELECTRA
16 Sep 2011

DE CE VA LUATI DE CONSTANTINESCU?EL CHIAR A FACUT CEVA IN TARA ASTA!ESTE UN OM CINSTIT SI A FOST PRESEDINTE SI A AVUT GRIJA DE MULTI DINTRE NOI!CUM VA PERMITETI SA IL BLAMATI IN HALUL ASTA?DANSUL ESTE CEL MAI BUN CANDIDAT.EU L-AM VOTAT SI IN 1996 SI A AJUNS PRESEDINTE!MILUT, NU TE VOM UITA, PUPATI-AS CIOCUL TAU DE BARBAT FRUMOS CE ESTI!aaaa.... nu era vorba in articol de Emil al meu?Daca nu era vorba de el atunci: Piei, Drace!
CRISTIAN CONSTANTINESCU
16 Sep 2011

Va rog frumos, nu va mai agitati, ca nu mai candidez.Ma retrag frumos la pensie intr-o poienita, doar eu si sticla mea de whisky si voi scrie carti si voi creste nutrii.Pe mine sa ma stergeti de pe lista!
METIN CERCHEZ
16 Sep 2011

intelegeti atacul de la otv-dan diaconescu de aseara? e mina pdl ca si partidul popo ului doru iuga-e in spatele lui dan diaconescu si i o trage si lui dan diaconescu ii place-un nou santaj-diicot si dna tac -danut liga e in spatele lui dan diaconescu
DOBRIN
16 Sep 2011

Putinele societati de asigurari serioase din tara asta cu siguranta asteapta preluarea conducerii CSA de catre dl. Constantinescu. Poate vom avea o piata corecta de asigurari in care companiile care traiesc dupa o zi pe alta sa dispara. Pe frustratii care comenteaza aiurea aici ii intreb : de ce nu va dati demisia si sa va faceti propria afacere ? Doar sunteti asiguratori, ce dreaq ! sau nu ?! :))
BABA NOVAC
16 Sep 2011

Referitor la comentariul dumneavoastra , consider ca frustati sunt acei care au cantat " La Dolce Vitta" cu CSA impreuna. Sau hai sa dam mana cu mana la spaga .......................... Daca erau doar mici gainarii sa stiti ca ii iertam , ca odata ce politicul se confunda cu economicul, va fi la fel. Dar in cazul cand sunt tunuri de milioane , sa fiu al dracului ca DNA scrie pe fruntea lor. Ca justitia va fi oarba si in cazul lor , sa fie iertat !!
TOMCESCU
18 Sep 2011

Ce daca am contracte dublate si fara licitatie,!asa se poarta in toate institutiile,de unde sa facem bani pt spaga comisiilor din parlament!.daca nu dai ,nu ai!voi ramane vicepresedinte in csa si va astept la cotitura!
NEMESIS
18 Sep 2011

'ira-ti ai dra__ de simpatici. Ati reusit sa scapati de Doamna. Daca scapati si de Patriarh, sunteti Regi. Sau Nebuni, dar totuna-i!
S.C.
19 Sep 2011

Atat timp cat il sustine looser-ul de Tarhon nu are nici o sansa..

Adauga un comentariu

Random image