2018-12-14 07:26


Un suspect exclus, noi piste ale anchetei în cazul crimei de la Braşov

 |  16:21
Un suspect exclus, noi piste ale anchetei în cazul crimei de la Braşov

Anchetaîn cazul privind uciderea Violetei Teodorescu avansează destul de dificil.Cercul suspecţilor nu s-a micşorat, anchetatorii fiind nevoiţi să excludă dinacesta pe unul dintre suspecţi. Este vorba despre fratele victimei, fost medic,actualmente de profesie taximetrist. Acesta a fost audiat, fiind chestionat înlegătură cu o vânătaie la unul din ochi, apărută în ultimele zile. Bărbatulle-a declarat, însă, anchetatorilor că a fost rănit în urma unei altercaţiidintr-un bar din Braşov. Alibiul său a fost verificat şi confirmat de cătrepoliţişti.

Totmai multe voci braşovene acreditează ideea potrivit căreia familia Teodorescuavea probleme în afaceri, apelând chiar şi la serviciile financiare ale unor cămătarilocali. Procurorii nu exclud nici varianta unei răzbunări, pe fondul unei reglăride conturi, însă ipoteza este destul de subţire la acest moment. Deocamdată,potrivit datelor preliminarii ale anchetei, se pare că la săvârşirea faptei aparticipat un singur agresor, însă nu este exclusă şi existenţa unui compliceindirect care să-l fi ajutat pe acesta în momentele imediat următoareproducerii omorului. Ipotezele care se desprind în această fază a anchetei suntîn număr de trei, au precizat surse judiciare. Omorul în scop de jaf esteprincipala pistă, care, însă, le dă bătaie de cap anchetatorilor din simplulmotiv că din lociuinţa victimei nu lipseşte absolut nimic. De altfel, aşa cums-a mai precizat deja, nu au fost găsite urme de pătrundere prin efracţie.Aprentele papilare ridicate de anchetatori de la faţa locului nu au ajutat, pânăla acest moment, la identificarea suspectului.

Oa doua ipoteză luată în calcul de procurori este aceea a unei tentative de agresiunesexuală. Şi în acest caz, mobilul nu a fost verificat şi probat, având învedere că raportul de expertiză medico-legală nu a evidenţiat urme de agresiunesexuală asupra Violetei Teodorescu. Există, însă, unele indicii care i-aaruncat pe anchetatori şi pe această pistă, având în vedere poziţia cadavrului şifaptul că loviturile au fost aplicate din spate.

Atreia ipoteză luată în calcul este aceea a răzbunării. Anchetatorii nu excludposibilitatea ca familia Teodorescu să fi fost ţinta unor reglări de conturiale unor cămătari din zona Braşovului, cunoscut fiind faptul că, în urmă cuceva timp, afacerile soţilor Violeta şi Victor Teodorescu scarţâiau. Surse braşovene au precizat că soţiiTeodorescu deţin acţiuni în cel puţin două firme. Este vorba despre Cip ExpertConsult SRL şi Moco’s Tour SRL, ambele înmatriculate la Oficiul registruluiComerţului Braşov. Asociatul majoritar al Cip Expert Consult este Moco’s TourSRL, reprezentată de către Violeta Teodorescu. Aceasta a decis, la începutulanului trecut, suspendarea activităţii societăţii pentru o periodă de trei ani.Ulterior, la data de 17 februarie 2010, Administraţia Finanţelor Publice Braşova anunţat scoaterea la licitaţie a unor bunuri imobile aparţinând Cip ExpertConsult SRL, unul dintre aceste bunuri fiind un teren arabil, în suprafaţă de8.500 metri pătraţi amplasat în localitatea Târlungeni, judeţul Braşov.

Anchetaeste însă destul de anevoioasă. În declaraţia olografă dată de către VictorTeodorescu în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Braşov, acesta aprecizat că nu cunoaşte să fi fost ţinta unei răzbunări din partea cuiva. Asta,deoarece nu ar avea probleme cu nimeni. Aspectele respective urmează să fieverificate de anchetatori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...