2018-11-18 07:58


Ungureanu: Am fost violent atacat chiar de propriul partid

 |  07:57
Ungureanu: Am fost violent atacat chiar de propriul partid

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, că relaţia sa cu fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu s-a deteriorat pe fondul tensiunilor dintre acesta şi Traian Băsescu. Amintindu-şi de poziţia sa diferită faţă de cea a PNL la şedinţa CSAT din 2006, în care s-a discutat despre retragerea din Irak, Ungureanu a adăugat că a fost violent atacat chiar de propriul partid.

'Cu retragerea din Irak în ciuda explicaţiilor pe care le-am dat, gestul de atunci pe care nu îl regret câtuşi de puţin a fost interpretat abuziv şi nejustificat ca un atac la adresa PNL şi o afiliere implicită la gândirea preşedintelui României. Tensiunile au crescut pe durata jumătăţii de an 2006 şi asupra mea au început să vină tot felul de reproşuri, că nu aranjez vizita din SUA a premierului (...). Am fost violent atacat chiar de propriul partid pe seama unei interpretări, 'Ungureanu, omul lui...', o etichetă complet nesusţinută a făcut ca mai târziu cu ocazia congresului PNL să pierd postul de vicepreşedinte pentru care candidasem', a declarat Ungureanu.

Cazul celor doi români din baza americană din Irak care fotografiau aparatura militară nu-i poate fi imputat, susţine premierul. 'Pretextul care a apărut a fost un caz consular dintre foarte multe cazuri consulare - doi români într-o bază americană din Irak care, în pofida regulamentelor interne, fotografiau aparatura militară şi trimiteau fotografiile acasă. Erau doi cetăţeni obişnuiţi cu un simţ al umorului mai aparte. Mi s-a imputat în mod direct atunci ca nu l-am informat pe primul-ministru. O spun acum: primul-ministru ştia din 13 noiembrie 2006 de acel caz consular, care era unul dintre multele', a explicat Mihai-Răzvan Ungureanu

Ungureanu a recunoscut că Tăriceanu i-a căutat 'nod în papură' când era ministru de Externe.  Cu toate acestea actualul premier a adăugat că se vede foarte rar cu acesta şi că ambii au maturitatea de a trece peste tensiunile din trecut.

Privitor la 'epitetele critice' adresate de Crin Antonescu, care reprezintă o 'temere' a acestuia, Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat, miercuri seara, că nu a părăsit niciodată PNL. Premierul a declarat că se consideră în continuare membru PNL şi că nu s-a gândit să se înscrie în PDL. 'Nu mi-am pus problema să mă înscriu în PDL. Deocamdată aparţin altui partid în calitate de membru autosuspendat. (...) Autosuspendat înseamnă că nu sunt în partea cu activitatea militantă a partidului. Eu nu mai plătesc nici cotizaţia. Nu am părăsit PNL', a declarat Ungureanu, potrivit Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-13

TAGURI: Mihai_Răzvan_Ungureanu, PNL, partid, Irak, PNL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...