2016-12-04 08:25

DEZVALUIRI


UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate

 |  19:21
UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate

După apariţiaarticolului privind falimentarea Complexului Astoria Snagov, ministrul transporturilor,Anca Boagiu, a cerut directorului Societăţii Feroviare de Turism (SFT) să plătească facturilerestante la energia electrică. “Este agitaţiemare la SFT, directorul se zbate să facă rost de bani pentru plata facturilorde energie electrică şi pentru rebranşarea la instalaţia de curent. Facturile,rebranşarea şi garanţia sunt în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.Dacă baza de la Snagov nu va fi rebranşată la curent, directorul AlexandruDumitrescu va fi schimbat din funcţie”,ne-au declarat surse ministeriale.

Până plăteşte facturile la energia electrică,directorul Alexandru Dumitrescu se judecă cu angajaţii trimişi în şomaj tehnic.“Angajaţii SFT au contestat în instanţă decizia directoruluigeneral, Alexandru Dumitrescu, ei cer cei 25% din salariu. El este singurulcare a semnat decizia de trimitere în şomj tehnic. Salariaţii de la SFT au datîn judecată directorul şi societatea. Directorul SFT este chemat în instanţă pe14 februarie. Mai mult, cei 60 de angajaţi disponibilizaţi de la SFT nu auprimit salariile compensatorii. SFT o să plătească salariile compensatorii plusalte daune. Doar AGA poate decide suspendarea temporară aactivităţii, nu directorul general”,ne-au explicat sursele citate.

De partea cealaltă,şeful SFT, Alexandru Dumitrescu, fost consul general al României la Torino,anchetat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru sesizări legate de un târgde locuri de muncă organizat în Italia, susţine că “directorul general are ca obligaţie fundamentală săprotejeze patrimoniul societăţii (al statului)”. “Măsura se aplică în strictăconformitate cu Codul muncii şi nu este prevăzut în statutul SFT CFR faptul că CA sau AGA au atribuţii cu privirela avizarea/aprobarea deciziei de aplicare a acestei măsuri. În fapt aminformat înscris, anterior aplicării măsurii, CA-ul SFT CFR despre implementarea acestor măsuride reducere a cheltuielilor, atribuţiile decizionale în această speţă fiind ale directorului general”, explicăfostul consul, Alexadru Dumitrescu.

După modelul liberalilor, care au avut „grijă” ca hotelul Astoria de lângăGara de Nord să fie preluat pentru o datorie de 17.000 de euro, Ministerul Transporturilor, condus de PDL-ista AncaBoagiu, ar putea aplica aceeaşi metodă la Complexul Astoria de la Snagov. Aflatîn subordinea Societăţii Feroviare de Turism (SFT), Complexul Astoria Snagov, în care “ţarul” CFR-ului, Mihai Necolaiciuc, fostşef peste calea ferată, a investit aproape 20 milioane de euro, este închisdin cauza neplăţii facturilor la energia electrică, ataxelor şi a impozitelor la bugetul local. Dacă “şoriceii” liberali au“ros” un hotel în buricul Capitalei, în valoare demilioane de euro, “clanurile” PDL-iste ar putea pune mâna pe bijuteriaMinisterului Transporturilor, Complexul Astoria Snagov, bază care se întinde peun teren de aproximativ 22 de hectare, aflat pe malul lacului Snagov. DirectorulSFT, Alexandru Dumitrescu, susţine că nu a mai plătit facturile la energieelectrică pentru a face economie de bani.

Pentru a asigura câştigurile“clanurilor” PDL, Ministerul Transporturilor urmăreştefalimentarea Complexului Astoria Snagov, unul dintrecele mai importante complexe turistice şi de afaceri din zona Capitalei. ComplexulAstoria Snagov, care era prezentat în urmă cu ceva vreme drept unul dintre celemai moderne spaţii de agrement şi afaceridin apropierea Capitalei, este lăsat în paragină de aproape două luni. “Complexul Astoria Snagov s-a închis la sfârşitullunii noiembrie pentru că nu s-a mai plătit energia electrică, întreţinerea şifurnizorii. Acum este lăsat să se degradeze. Nu funcţionează nici caloriferele,se deteriorează pereţii, podeaua şi scările. Au cumpărat două generatoare care au funcţionat puţin”, ne-au declaratsurse din Ministerul Transporturilor.

Reporterii noştri s-au deplasat la ComplexulAstoria Snagov şi au găsit toate uşile închise. În incinta bazei nu funcţiona nici un bec, toate uşile erau ferecateşi în jurul complexului domina un miros greu de suportat. “Este închis la ComplexulAstoria Snagov, pentru că avem inventar. Dacă doriţi detalii despre organizareaunui eveniment vorbiţi cu cei din conducere”,ne-a spus singurul paznic de pe domeniul de aproximativ 22 dehectare de teren şi pădure. În complexse mai află două vile, terenuri de sport şi bungalow-uri. “În loc să dezvolte programede atragere a companiilor pentru utilizarea spaţiilor din Complexul Astoria Snagov,Ministerul Transporturilor vrea să înstrăineze cele 22 de hectare de teren şipădure de la Snagov. Astfel ne explicăm şi invetiţia făcută în drumul careleagă localitatea Snagov de DN1, o şosea mai bună decât orice bulevard dinCapitală. Terenurile de sport, în care Necolaiciuc a investit sute de mii deeuro, se degradează”, ne-au mai spussursele citate.

Sfârâialăşi Asociaţii, angajată de salariaţii de la SFT

Dacă tot este lăsat în paragină unul dintrecele mai importante active ale Ministerului Transporturilor, angajaţii SFT aufost trimişi în şomaj tehnic, fără deciziile Consiliului de Adminstraţie şi AdunăriiGenerale a Acţionarilor. “Aproape 90% dintre salariaţi au dat în judecată directorulSFT. Aceştia au angajat cabinetul de avocatură Sfârâială şi Asociaţii, aceiaşiavocaţi care au fost implicaţi în cazul hotelului Astoria. Salariaţii SFT aufost trimişi în şomaj tehnic în mod abuziv de către conducerea SFT. Mai mult,directorul SFT a cerut înfiinţarea unei comisii de criză, astfel că şefii deservicii nu mai au drept de semnătură”,ne-au explicat sursele citate.

Pe de altă parte, o fostă cantinădin Timişoara, administrată de SFT, care aduce venituri de cel puţin 8.000 deeuro/lună, a fost inclusă de actuala conducere a SFT pe o listă cu active, învederea vânzării. “Un alt tun imobiliar este un teren de aproape trei hectare,din sectorul 1 din zona Chitila. Totodată, cantinaTimişoara sau vila din Sinaia ar fi printre cele mai vânate active ale SFT”, ne-au mai explicat sursele.

Şeful SFT: “Esteproblema noastră proprie faţă de utilităţi”

Directorul SFT, Alexandru Dumitrescu, ne-aexplicat că nu plăteşte facturile la lumină la Compelxul Astoria Snagov pentrucă face economii. “Este problemanoastră proprie faţă de utilităţi, dacă eu vreau să faceconomii, nu plătesc lumina. (…) Dacă ştiţi,de ce mai puneţi întrebări? Starea în care se găseşte este deextrasezon”, ne-a spus Dumitrescu, deranjatde întrebările noastre.

După ce am trimis mai multe întrebări MinisteruluiTransporturilor, Dumitrescu a precizat că baza de la Snagov “are activitatea suspendatădin noiembrie până în iunie”. “Singurasituaţie care justifică susţinerea unei activităţi în SFT CFR este cea deprofitabilitate. (…) SFTCFR are datorii la bugetul consolidat al statului. Acestea sunt cuprinse înBugetul de Venituri şi Cheltuieli anual, aprobat de CA şi AGA şi estepublicat în Monitorul Oficial. (…) Prin măsura de reducere acheltuielilor cu aplicarea întreruperii temporare şi parţiale a activităţii,fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice (denumit cu sintagmade şomaj tehnic), se diminuează pierderile financiare. În strategia deredresare economică a SFT CFR, iniţiată de executivul societăţii, fiindsolicitată şi prin Raportul Serviciului de Audit Public Intern al MTI (strategieavizată de CA şi supusă aprobării AGA), este prevăzută măsura valorificăriiprin exploatare şi/sau vânzare a unor active care nu contribuie în mod directla atingerea scopului şi a obiectului de activitate”, susţine Alexandru Dumitrescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04

Mai multe imagini:
UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NININI
20 Ian 2011

Sa mai spunem ca fostul consul asa zisul diplomat care vorbeste ca la usa cortului cu subalternii nu respecta nici o regula face fix ce-l taie capul, nu baga in seama sindicatele si a trimis aproape toti angajatii in somaj inclusiv liderii de sindicat ca sa faca ce vrea in liniste cu activele cele mai valoroase ale cfr-ului, intr-un cuvant sa nu fie deranjat si sa poata sa faca tranzactii imobiliare dupa cum il taie capul Bravo CFR Infrastructura si MTI ca stai cu mana in san
RARETI
21 Ian 2011

Nu ca as avea cunostinta de aceasta societate sau de directorul ei dar as vrea sa pun si eu niste intrebari semnatarului articolului, pentru clarificarea mea, ca cetatean al acestei tari numita Romania : - de ce deranjeaza salariatii acestei societati masura luata in vederea eficientizarii activitatii si anume somajul tehnic?din cunostintele mele aceasta masura a fost aplicata tuturor societatilor care se confrunta cu astfel de probleme grele in aceasta perioada si nu am auzit comentarii atat de
TOTAL
22 Ian 2011

Domnule semnatar, am luat arhiva articolelor scrise de dvs si am vazut ca va pasioneaza foarte tare un anumit domeniu, atunci, mi-am pus intrebarea, oare de ce? din ce am citit am ajuns la concluzia ca dvs defapt scrieti ptr bani si ptr cei care fura banii statului...dar cei care fura nu sunt cei pe care ii amintiti in articole ci aceia ptr care scrieti articole la comanda.....HOTUL STRIGA HOTII!!!!!RUSINEEEEEE!!!Nu asta este presa din Romania, nu ii reprezentati, sunteti elementul negativ!!!!!!
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Dupa modelul Complex Astoria Snagov care este pregatit pentru a fi pus pe tava gastii pdl-iste Snagov Ilfov(Musat,Radulescu),acest director general Alexandru Dumitrescu impreuna cu fostul director general Grigore Ionut (actual sef serviciu juridic ,pus in functie de actualul director fara sa indeplineasca conditiile legale de studii si vechime),pregatesc falimentarea Complexului Bucovina din Vatra Dornei.OPRITI JAFUL DE LA SFT-CFR-SA.
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Desi in plin sezon turistic acest fost consul, ,,securist angajat la SFT-CFR-SA pe post de director general i-si permite sa trimita in somaj tehnic 80% din personalul din Bucovina pentru a falimenta mai repede acest complex si al pune pe tava gastilor PD-liste din zona.Autoritatiile statului ar trebui sa intervina oare?
MARY
22 Ian 2011

cine l-a pus director pe acest consul alexandru dumitrescu este mai vinovat decat el, este un incompetent, un fel de lup pus paznic la oi,pai i-a vedeti de ce nu mai este consul si o sa intelegeti multe, chiar totul.RUSINE !
SANDRA
22 Ian 2011

Celor care scriu aberatii! Astept cu interes recomandarile legale in vederea redresarii unei companii.
COSTI
22 Ian 2011

citesc si eu presa si nu-mi vine sa cred, sunt oameni care nu vor binele acestei tari, ce inteleg este ca nu poti lua masuri de eficientizare a unei institutii pt ca toate se intorc impotriva ta, foarte interesant. Atentie doamna mary si dduuddee!mai invatati gramatica limbii romane si apucati-va pe urma de comentarii, oare cum se scrie"i-si" si"i-a"?Ce bine ar fi sa ne vedem intai pe noi.............
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Acest director Dumitrescu i-si permite sa-si trimita fiul si gasca lui sa-si petreaca REVELIONUL2010-2011 la Complex Bucovina din Vatra Dornei fara sa plateasca nici un leu.Desi datoriile SFT-CFR-SA sunt foarte mari,el i-si ia facilitatiile dobandite prin contract la timp si anume:70 euro lunar cheltuieli cu mobilul,250 litri combustibil lunar,folosit pentru masina proprie,deci in interes personal,etc. D-nul Stefan pentru mai multe amanunte contacteaza-ma.SALARIATI ai SFT-CFR-SA unitiva.
SANDRA
23 Ian 2011

Observ ca atunci cand nu ne convine comentam iar cand ne convine fugim ca soriceii, haideti sa ne gandim mai intai la acesti pensionari carora li s-au redus pensiile si ei intr-adevar au muncit pentru drepturile lor, pe noi nu ne multumeste o masura, oricare ar fi ea, de redresare, dar care este in defavoarea noastra, fara sa tinem cont daca meritam sa ne luam salariul sau nu.Cum se poate lua un salariu atunci cand rezultatele companiei sunt negative?inseamna ca nu muncim, ca nu ne facem datoria
DUDU
23 Ian 2011

Salariatii au fost trimisi acasa nu ca nu aveau de lucru, erau prea multe urechi acolo si Dumitrescu cu gasca nu puteau sa vanda in liniste activele CFR-ului. Costi, care masuri de eficientizare, cu fostul spalator de vase in rol de presedinte al comisiei de criza si cu tine la carma capetelor luminate Spiru Haret si fosti ospatari si strungari? Si nu vorbim de binele tarii ci de al cfr-ului. Si nu mai da lectii de gramatica pentru ca nu esti in stare "in speta" HAHAHA
DUDU
23 Ian 2011

Rezultatele sft sunt negative din cauza politicii de personal. 80% au facut facultatea la Spiru si si-au terminat liceul la 30 de ani. Ei conduc, cei cu studii normale nu sunt bagati in seama sunt marginalizati si ostracizati, li se baga pumnul in gura . Societatea e pe minus sa se poata pradui activele de aia!!!!

Adauga un comentariu

Random image