2017-01-19 02:18

DEZVALUIRI


UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate

 |  19:21
UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate

După apariţiaarticolului privind falimentarea Complexului Astoria Snagov, ministrul transporturilor,Anca Boagiu, a cerut directorului Societăţii Feroviare de Turism (SFT) să plătească facturilerestante la energia electrică. “Este agitaţiemare la SFT, directorul se zbate să facă rost de bani pentru plata facturilorde energie electrică şi pentru rebranşarea la instalaţia de curent. Facturile,rebranşarea şi garanţia sunt în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.Dacă baza de la Snagov nu va fi rebranşată la curent, directorul AlexandruDumitrescu va fi schimbat din funcţie”,ne-au declarat surse ministeriale.

Până plăteşte facturile la energia electrică,directorul Alexandru Dumitrescu se judecă cu angajaţii trimişi în şomaj tehnic.“Angajaţii SFT au contestat în instanţă decizia directoruluigeneral, Alexandru Dumitrescu, ei cer cei 25% din salariu. El este singurulcare a semnat decizia de trimitere în şomj tehnic. Salariaţii de la SFT au datîn judecată directorul şi societatea. Directorul SFT este chemat în instanţă pe14 februarie. Mai mult, cei 60 de angajaţi disponibilizaţi de la SFT nu auprimit salariile compensatorii. SFT o să plătească salariile compensatorii plusalte daune. Doar AGA poate decide suspendarea temporară aactivităţii, nu directorul general”,ne-au explicat sursele citate.

De partea cealaltă,şeful SFT, Alexandru Dumitrescu, fost consul general al României la Torino,anchetat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru sesizări legate de un târgde locuri de muncă organizat în Italia, susţine că “directorul general are ca obligaţie fundamentală săprotejeze patrimoniul societăţii (al statului)”. “Măsura se aplică în strictăconformitate cu Codul muncii şi nu este prevăzut în statutul SFT CFR faptul că CA sau AGA au atribuţii cu privirela avizarea/aprobarea deciziei de aplicare a acestei măsuri. În fapt aminformat înscris, anterior aplicării măsurii, CA-ul SFT CFR despre implementarea acestor măsuride reducere a cheltuielilor, atribuţiile decizionale în această speţă fiind ale directorului general”, explicăfostul consul, Alexadru Dumitrescu.

După modelul liberalilor, care au avut „grijă” ca hotelul Astoria de lângăGara de Nord să fie preluat pentru o datorie de 17.000 de euro, Ministerul Transporturilor, condus de PDL-ista AncaBoagiu, ar putea aplica aceeaşi metodă la Complexul Astoria de la Snagov. Aflatîn subordinea Societăţii Feroviare de Turism (SFT), Complexul Astoria Snagov, în care “ţarul” CFR-ului, Mihai Necolaiciuc, fostşef peste calea ferată, a investit aproape 20 milioane de euro, este închisdin cauza neplăţii facturilor la energia electrică, ataxelor şi a impozitelor la bugetul local. Dacă “şoriceii” liberali au“ros” un hotel în buricul Capitalei, în valoare demilioane de euro, “clanurile” PDL-iste ar putea pune mâna pe bijuteriaMinisterului Transporturilor, Complexul Astoria Snagov, bază care se întinde peun teren de aproximativ 22 de hectare, aflat pe malul lacului Snagov. DirectorulSFT, Alexandru Dumitrescu, susţine că nu a mai plătit facturile la energieelectrică pentru a face economie de bani.

Pentru a asigura câştigurile“clanurilor” PDL, Ministerul Transporturilor urmăreştefalimentarea Complexului Astoria Snagov, unul dintrecele mai importante complexe turistice şi de afaceri din zona Capitalei. ComplexulAstoria Snagov, care era prezentat în urmă cu ceva vreme drept unul dintre celemai moderne spaţii de agrement şi afaceridin apropierea Capitalei, este lăsat în paragină de aproape două luni. “Complexul Astoria Snagov s-a închis la sfârşitullunii noiembrie pentru că nu s-a mai plătit energia electrică, întreţinerea şifurnizorii. Acum este lăsat să se degradeze. Nu funcţionează nici caloriferele,se deteriorează pereţii, podeaua şi scările. Au cumpărat două generatoare care au funcţionat puţin”, ne-au declaratsurse din Ministerul Transporturilor.

Reporterii noştri s-au deplasat la ComplexulAstoria Snagov şi au găsit toate uşile închise. În incinta bazei nu funcţiona nici un bec, toate uşile erau ferecateşi în jurul complexului domina un miros greu de suportat. “Este închis la ComplexulAstoria Snagov, pentru că avem inventar. Dacă doriţi detalii despre organizareaunui eveniment vorbiţi cu cei din conducere”,ne-a spus singurul paznic de pe domeniul de aproximativ 22 dehectare de teren şi pădure. În complexse mai află două vile, terenuri de sport şi bungalow-uri. “În loc să dezvolte programede atragere a companiilor pentru utilizarea spaţiilor din Complexul Astoria Snagov,Ministerul Transporturilor vrea să înstrăineze cele 22 de hectare de teren şipădure de la Snagov. Astfel ne explicăm şi invetiţia făcută în drumul careleagă localitatea Snagov de DN1, o şosea mai bună decât orice bulevard dinCapitală. Terenurile de sport, în care Necolaiciuc a investit sute de mii deeuro, se degradează”, ne-au mai spussursele citate.

Sfârâialăşi Asociaţii, angajată de salariaţii de la SFT

Dacă tot este lăsat în paragină unul dintrecele mai importante active ale Ministerului Transporturilor, angajaţii SFT aufost trimişi în şomaj tehnic, fără deciziile Consiliului de Adminstraţie şi AdunăriiGenerale a Acţionarilor. “Aproape 90% dintre salariaţi au dat în judecată directorulSFT. Aceştia au angajat cabinetul de avocatură Sfârâială şi Asociaţii, aceiaşiavocaţi care au fost implicaţi în cazul hotelului Astoria. Salariaţii SFT aufost trimişi în şomaj tehnic în mod abuziv de către conducerea SFT. Mai mult,directorul SFT a cerut înfiinţarea unei comisii de criză, astfel că şefii deservicii nu mai au drept de semnătură”,ne-au explicat sursele citate.

Pe de altă parte, o fostă cantinădin Timişoara, administrată de SFT, care aduce venituri de cel puţin 8.000 deeuro/lună, a fost inclusă de actuala conducere a SFT pe o listă cu active, învederea vânzării. “Un alt tun imobiliar este un teren de aproape trei hectare,din sectorul 1 din zona Chitila. Totodată, cantinaTimişoara sau vila din Sinaia ar fi printre cele mai vânate active ale SFT”, ne-au mai explicat sursele.

Şeful SFT: “Esteproblema noastră proprie faţă de utilităţi”

Directorul SFT, Alexandru Dumitrescu, ne-aexplicat că nu plăteşte facturile la lumină la Compelxul Astoria Snagov pentrucă face economii. “Este problemanoastră proprie faţă de utilităţi, dacă eu vreau să faceconomii, nu plătesc lumina. (…) Dacă ştiţi,de ce mai puneţi întrebări? Starea în care se găseşte este deextrasezon”, ne-a spus Dumitrescu, deranjatde întrebările noastre.

După ce am trimis mai multe întrebări MinisteruluiTransporturilor, Dumitrescu a precizat că baza de la Snagov “are activitatea suspendatădin noiembrie până în iunie”. “Singurasituaţie care justifică susţinerea unei activităţi în SFT CFR este cea deprofitabilitate. (…) SFTCFR are datorii la bugetul consolidat al statului. Acestea sunt cuprinse înBugetul de Venituri şi Cheltuieli anual, aprobat de CA şi AGA şi estepublicat în Monitorul Oficial. (…) Prin măsura de reducere acheltuielilor cu aplicarea întreruperii temporare şi parţiale a activităţii,fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice (denumit cu sintagmade şomaj tehnic), se diminuează pierderile financiare. În strategia deredresare economică a SFT CFR, iniţiată de executivul societăţii, fiindsolicitată şi prin Raportul Serviciului de Audit Public Intern al MTI (strategieavizată de CA şi supusă aprobării AGA), este prevăzută măsura valorificăriiprin exploatare şi/sau vânzare a unor active care nu contribuie în mod directla atingerea scopului şi a obiectului de activitate”, susţine Alexandru Dumitrescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04

Mai multe imagini:
UPDATE. Boagiu a cerut rebranşarea Complexulului Astoria Snagov la electricitate
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NININI
20 Ian 2011

Sa mai spunem ca fostul c onsul asa zisul diplomat care vorbeste ca la usa c ortului cu subalternii nu respecta nici o regula f ace fix ce-l taie capul, nu baga in seama sindicat ele si a trimis aproape t oti angajatii in somaj in clusiv liderii de sindica t ca sa faca ce vrea in l iniste cu activele cele m ai valoroase ale cfr-ului , intr-un cuvant sa nu fi e deranjat si sa poata sa faca tranzactii imobilia re dupa cum il taie capul Bravo CFR Infrastructur a si MTI ca stai cu mana in san
RARETI
21 Ian 2011

Nu ca as avea cunostinta de aceasta societate sau de directorul ei dar as v rea sa pun si eu niste in trebari semnatarului arti colului, pentru clarifica rea mea, ca cetatean al a cestei tari numita Romani a : - de ce deranjeaza s alariatii acestei societa ti masura luata in vedere a eficientizarii activita tii si anume somajul tehn ic?din cunostintele mele aceasta masura a fost apl icata tuturor societatilo r care se confrunta cu as tfel de probleme grele in aceasta perioada si nu a m auzit comentarii atat d e
TOTAL
22 Ian 2011

Domnule semnatar, am luat arhiva articolelor scris e de dvs si am vazut ca v a pasioneaza foarte tare un anumit domeniu, atunci , mi-am pus intrebarea, o are de ce? din ce am citi t am ajuns la concluzia c a dvs defapt scrieti ptr bani si ptr cei care fura banii statului...dar cei care fura nu sunt cei pe care ii amintiti in arti cole ci aceia ptr care sc rieti articole la comanda .....HOTUL STRIGA HOTII!! !!!RUSINEEEEEE!!!Nu asta este presa din Romania, n u ii reprezentati, suntet i elementul negativ!!!!!!
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Dupa modelul Complex Asto ria Snagov care este preg atit pentru a fi pus pe t ava gastii pdl-iste Snago v Ilfov(Musat,Radulescu), acest director general Al exandru Dumitrescu impreu na cu fostul director gen eral Grigore Ionut (actua l sef serviciu juridic ,p us in functie de actualul director fara sa indepli neasca conditiile legale de studii si vechime),pre gatesc falimentarea Compl exului Bucovina din Vatra Dornei.OPRITI JAFUL DE L A SFT-CFR-SA.
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Desi in plin sezon turist ic acest fost consul, ,, securist angajat la SFT-C FR-SA pe post de director general i-si permite sa trimita in somaj tehnic 8 0% din personalul din Buc ovina pentru a falimenta mai repede acest complex si al pune pe tava gastil or PD-liste din zona.Auto ritatiile statului ar tre bui sa intervina oare?
MARY
22 Ian 2011

cine l-a pus director pe acest consul alexandru du mitrescu este mai vinovat decat el, este un incomp etent, un fel de lup pus paznic la oi,pai i-a vede ti de ce nu mai este cons ul si o sa intelegeti mul te, chiar totul.RUSINE !
SANDRA
22 Ian 2011

Celor care scriu aberatii ! Astept cu interes re comandarile legale in ved erea redresarii unei comp anii.
COSTI
22 Ian 2011

citesc si eu presa si nu- mi vine sa cred, sunt oam eni care nu vor binele ac estei tari, ce inteleg es te ca nu poti lua masuri de eficientizare a unei i nstitutii pt ca toate se intorc impotriva ta, foar te interesant. Atentie doamna mary si dduuddee! mai invatati gramatica li mbii romane si apucati-va pe urma de comentarii, o are cum se scrie"i-si" si "i-a"?Ce bine ar fi sa ne vedem intai pe noi...... .......
DDUUDDEE
22 Ian 2011

Acest director Dumitrescu i-si permite sa-si trimi ta fiul si gasca lui sa-s i petreaca REVELIONUL2010 -2011 la Complex Bucovina din Vatra Dornei fara sa plateasca nici un leu.De si datoriile SFT-CFR-SA s unt foarte mari,el i-si i a facilitatiile dobandite prin contract la timp si anume:70 euro lunar chel tuieli cu mobilul,250 lit ri combustibil lunar,folo sit pentru masina proprie ,deci in interes personal ,etc. D-nul Stefan pentru mai multe amanunte conta cteaza-ma.SALARIATI ai SF T-CFR-SA unitiva.
SANDRA
23 Ian 2011

Observ ca atunci cand nu ne convine comentam iar c and ne convine fugim ca s oriceii, haideti sa ne ga ndim mai intai la acesti pensionari carora li s-au redus pensiile si ei int r-adevar au muncit pentru drepturile lor, pe noi n u ne multumeste o masura, oricare ar fi ea, de red resare, dar care este in defavoarea noastra, fara sa tinem cont daca merita m sa ne luam salariul sau nu.Cum se poate lua un s alariu atunci cand rezult atele companiei sunt nega tive?inseamna ca nu munci m, ca nu ne facem datoria
DUDU
23 Ian 2011

Salariatii au fost trimis i acasa nu ca nu aveau de lucru, erau prea multe u rechi acolo si Dumitrescu cu gasca nu puteau sa va nda in liniste activele C FR-ului. Costi, care mas uri de eficientizare, cu fostul spalator de vase i n rol de presedinte al co misiei de criza si cu tin e la carma capetelor lumi nate Spiru Haret si fosti ospatari si strungari? Si nu vorbim de binele ta rii ci de al cfr-ului. Si nu mai da lectii de gram atica pentru ca nu esti i n stare "in speta" HAHAH A
DUDU
23 Ian 2011

Rezultatele sft sunt nega tive din cauza politicii de personal. 80% au facut facultatea la Spiru si s i-au terminat liceul la 3 0 de ani. Ei conduc, cei cu studii normale nu sun t bagati in seama sunt ma rginalizati si ostracizat i, li se baga pumnul in g ura . Societatea e pe min us sa se poata pradui act ivele de aia!!!!

Adauga un comentariu

Random image