2019-02-15 23:54


UPDATE. Doru Iuga, directorul de la OTV, a fost reținut în dosarul rețelei de pedofili

 |  19:46
UPDATE. Doru Iuga, directorul de la OTV, a fost reținut în dosarul rețelei de pedofili
Directorul OTV Doru Iuga, omul de afaceri german Klaus Zander şi alte patru persoane au fost reţinuţi, joi seară, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, patru fiind acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare.Sursele citate au precizat că în urma audierilor au fost emise şase ordonanţe de reţinere, inclusiv pentru Doru Iuga şi Klaus Zander.Cei şase, dintre care patru sunt acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, vor fi duşi, vineri dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, procurorii propunând instanţei arestarea lor preventivă.Una dintre cele mai vaste operaţiunide anihilare a unei reţele de proxeneţi, prostituţie masculină, pedofilie, darşi clienţi ai acestora, a fost declanşată ieri în Bucureşti, Constanţa,Giurgiu, Maramureş, Ilfov şi Bistriţa. Anchetatorii aveau peste 27 de mandatede aducere. Printre cei implicaţi în reţea se numără Doru Iuga, directorprograme la OTV, dar şi oamenii de afaceri Klaus Zander şi Andrei Staicovici.Dosarul de prostituţie a fost disjuns din cel de şantaj înregistrat la DNA pe numele lui Dan Diaconescu.

Ieri-dimineaţă, 250 de poliţişti şiprocurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat24 de percheziţii în Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Ilfov şi Bistriţa, pentru apune în aplicare cele 27 de mandate de aducere. Acţiunea a vizat o cauză ce areca obiect săvârşirea infracţiunilor de prostituţie, proxenetism şi act sexualcu un minor. Din materialul probator administrat a rezultat că în activitateainfracţională sunt implicate mai multe persoane, în calitate de proxeneţi,tineri bărbaţi care practică prostituţia şi clienţi ai acestora. Unele dintreaceste persoane desfăşoară atât activităţi de proxenetism, cât şi deprostituţie.

Dosar disjuns

Surse judiciare apropiate anchetei audeclarat că procurorii au aflat de reţeaua de prostituţie cu băieţi în timp ceanchetau un dosar de şantaj în care a fost cercetat actualul director deprograme al OTV, Doru Iuga, şi patronul postului, Dan Diaconescu. Iuga aveatelefoanele ascultate în dosarul de şantaj deschis de procurori, după ce OTV a difuzat, în 2009,o campanie împotriva berii Reed's, produsă de compania Ursus. Dosarul în cares-au făcut interceptările îl viza şi pe DanDiaconescu, Silviu Alupei şi Diana Voiculescu, procurorii acuzând un şantajde 25 de milioane de euro. Ancheta DNAa devenit publică în august 2010, când procurorii, Poliţia şi Jandarmeria audescins la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutatprobe. Percheziţiile au avut loc în baza unui mandat al Judecătoriei Sectorului1. Ulterior, pe parcursul anchetei, telefoanele lui Iuga au fost puse subascultare, anchetatorii interceptând astfel discuţii din care ar fi rezultat căIuga se ocupa cu plasarea unor băieţi care se prostituau, beneficiari fiindoameni de afaceri nemţi şi români. În august 2008, celebrul travestit Naomi, penumele adevărat Florin Moldovan, îl acuza pe Doru Iuga, în periaoda în care erasimplu prezentator la OTV, de o presupusă relaţie amoroasă cu solistul Fuego.Atunci, Iuga a declarat că travestitul a fost pus să-l denigreze. Doru Iugaeste cunoscut şi ca un împătimit al jocurilor de noroc. Ziarele şi site-urilemondene au relatat în mai multe rânduri cum Iuga şi-a petrecute nopţile încazinouri, jucând la ruletă. Potrivit publicaţiilor de scandal, Iuga s-ar fiîmprumutat şi de bani de la cămătari pentru a juca în continuare.

„Nici nu mă gândeam că ar fi în starede aşa ceva. El este un băiat foarte respectuos şi timid. În urmă cu vreo doiani a avut loc şi o mare tragedie în familia lor. I-a murit tatăl. Pe Doru nul-am văzut niciodată cu vreo fată. De multe ori făceam glume cu mama lui desprecând o să devină şi dânsa soacră şi spunea că mai are de aşteptat”, a declarato vecină din blocul în care locuieşte Doru Iuga.

Asociaţi şi în firme

În dosar sunt cercetaţi şi oamenii deafaceri Kalus Zander, în vârstă de 70 de ani, şi Andrei Staicovici, în vârstăde 29 de ani. Cei doi au fost asociaţi în firma Incorporate Power-AbsortionEngineering SRL având ca obiect de activitate “Cercetaredezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”.Firma este în prezent administrată de Mihail Dan Staicovici, tatăl lui MariusAndrei. Fiul mai deţine şi firmele Income Plus, unde este şi administrator, şi VariaEnergia SRL, administrată de tatăl său.

Cetăţeanul german Klaus Zander esteacţionar în firmele Transeuro Link din Constanţa, Exim Trucks din Bucureşti,Sualk Company, HUB Dacia şi Hub Holding din Bucureşti, Balkan Linie, KAM SuportTransilvania SRL şi KZM Suport Transilvania SRL (care au ca obiect deactivitate hoteluri şi unităţi de cazare) şi UZ Brichet SRL.

Surse judiciare apropiate ancheteisusţin că ancheta privind reţeaua de prostituţie cu băieţi este legată decelebrul caz de crimă din 2004 de la Ciolpani. Atunci, un băieţel în vârstă de12 ani a fost violat, torturat şi ucis fără ca autorul să fie descoperit pânăîn prezent.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02

Mai multe imagini:
UPDATE. Doru Iuga, directorul de la OTV, a fost reținut în dosarul rețelei de pedofili
zoom
UPDATE. Doru Iuga, directorul de la OTV, a fost reținut în dosarul rețelei de pedofili
zoom
UPDATE. Doru Iuga, directorul de la OTV, a fost reținut în dosarul rețelei de pedofili
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...