2019-02-21 08:30


UPDATE. Fiul fostei șefe de cabinet al lui Traian Băsescu, singurul lasat liber de Tribunal in dosarul de spalare de bani al DIICOT

 |  11:54

DIICOT a „săltat” șapte persoane în dosarul de spălare de bani al fosteiPetromservice. Președintele CA al PSV Company, fost lider PDL, a fost reținut

Ionuț Andrei Eftime, unul dintre cei reținuți îndosarul de spălare de bani, este nimeni altul decât fiul fostei șefe de cabinetal președintelui Traian Băsescu, Lia Licănescu – Eftime, soția lui Ion Eftime,fondatorul postului de televiziune Alpha TV și unul dintre investitorii din trustulmedia Realitatea-Cațavencu, partnenr de afaceri cu Sorin Ovidiu Vântu și LiviuLuca.

De altfel, în declarația de avere din 9 iunie 2009,Lia Licănescu-Eftime completează rubrica „venituri din alte surse” cu salariulde 4.162 lei, aferent perioadei 19 iunie-5 septembrie 2008, încasat de laRealitatea TV.

PiteşteancaLia Licănescu a fost mai întâi șefa de cabint al lui Traian Băsescu pe cândacesta era primarul general al Capitalei. A mai stat și în mandatul lui AdrieanVideanu, după care, o dată cu instalarea lui Sorin Oprescu, a ajuns laAdministrația Prezidențială, ca director de cabinet. În urmă cu patru luni,perioadă în care, la Realitatea TV, se derula controlul ANAF, LiaLicănescu-Eftime a demisionat de la Administrația Prezidențială.

Șapte persoane au fost reținute în dosarul de spălarede bani în care DIICOT îi cercetează pe membrii Consiliului de Administrație șiai board-ului executiv al PSV Company (fosta Petromservice).

După audieri de o noapte, procurorii Direcției deInvestigare a Infracțiunilor Organizate și Terorism au dispus reținerea pentru24 de ore a fostului director general al Petromservice,Sorin Mihai, președinteleConsiliului de Administrație al PSV Company. Alături de acesta, au mai fostreținute alte șase persoane, respectiv Ionuț Eftime, Ionuţ Călinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciucă, administratori ai unor firme-fantomă folosite destaff-ul Petromservice pentru a scoate nejustificat din conturile companieiaproximativ 20 de milioane de lei, după cum precizează procurorii.

Fondatorul Alpha TV, investitor la trustul Realitatea

Ionuț Adrian Eftime, unul dintre cei reținuți, estefiul lui Ion Eftime, un afacerist apropiat lui Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vîntu.IoanEftime este cuscrul viceprimarului din Pitești, Cornel Ionică. A fost primul omde afaceri din Argeş care a investit în domeniul media, înfiinţând primul postde radio şi televiziune privat din judeţ, Alpha TV. După ce a reuşit sădeschidă postul de la Piteşti, Ioan Eftime a obţinut licenţe de funcţionare laCâmpulung, Curtea de Argeş şi Costeşti, pentru ca apoi reţeaua Alpha TV să seextindă în mai multe judeţe. Fiind unul dintre apropiaţii omului de afaceriSorin Ovidiu Vîntu, Ioan Eftime şi-a extins afacerile către Bucureşti, înființând,în urmă cu aproximativ patru ani, în Capitală, postul de televiziune Alpha, întimp ce studiourile din ţară au fost date în franciză unor parteneri deafaceri. Colaborarea dintre Ioan Eftime şi Sorin Ovidiu Vîntu s-a concretizatîn momentul în care omul de afaceri piteştean a devenit unul dintreinvestitorii de la Reali­tatea TV. Eftime face parte din conducerea grupului depresă al „Academiei Caţavencu”. Fiul său, Ionuţ-Adrian Eftime, unul dintreginerii viceprimarului Cornel Ionică, a devenit în urmă cu câţiva ani acţionarla compania Splendid Media, la care deţinea 2,5% din acţiuni, compania având caobiect de activitate producţia de publici­tate. Pachetul majoritar al acestei firmeera deţinut de Comac Ltd din Cipru, offshore-ul care se regăseşte în multe companiidin trustul media controlat de fosta Petromservice.

Sorin Mihai, fost vicepreședinteal PDL Prahova

Fost manager al PECO Prahova, finul liderului sindicalLiviu Luca, fost director şi preşedinte al Petromservice, în prezent PSVCompany, a avut o aventură politică de scurtă durată, alături de PDL,îndeplinind funcția de vicepreședinte al PDL Prahova. A plecat din rânduldemocrat-liberalilor după ce s-a certat cu șeful de filială județeană, RobertaAnastase, pentru că fusese înlocuit cuGeorge Nastasia pe lista de consilieri județeni din Prahova.

După desființarea Petromservice, a fondatlanţulde magazine Proxi. Deţine şi Radio K, singura afacere media din grupul pe carea dorit să-l fondeze, alături de OK TV şi ziarul Monitorul de Prahova. Mai areacțiuni în firmele Teo Industrial Park SRL, Eolian Green Energy SRL și UnionOil Software SRL.

Administratorulstațiilor locale ale Realitatea TV, reținut și el

Afacerilecelor șapte persoane reținute de procurorii DIICOT se înscriu în categoriamedia/publicitate/audiovizual. Multe dintre firmele deținute de unii dintreinculpați dețin licențe de funcționare a unor posturi de televiziune. Cel maimarcant este Ioan Petran, administrator al firmei care controlează rețeaua destații locale ale postului Realitatea TV.

Ionuț Adrian Eftime areparticipații în firmele Attack Vision SRL, Global Science Institute SRL, BroadcastingSystems SRL, Broadcasting Media SRL, Video Media Entertainment SRL, Cine-Video SRL(unde este și administrator, iar firma deține licența pentru postul Radio Buzău,fost Radio Pârscov), Studio Serv-Impex SRL, Studioul TVC SRL (administrator,iar firma deține licența pentru postul de televiziune Alpha TV), Video MediaInternational SRL, Cinemar SRL (deține licență pentru postul de televiziuneCinemar), Agrement Vidraru SRL, Sulina Turism SRL, It & Media Solutions SRL(administrator).

Sorin Mihai,președintele-director general al PSV Company, controlează trei firme - TeoIndustrial Park SRL, Eolian Green Energy SRL și Union Oil Software SRL.

Ionuț Călinescu este asociatîn societățile , Corbeanca Swit House SRL (administrator), InocentCasting SRL (administrator), Phenicia Consulting SRL (administrator), AlbaMedia SRL (administrator; la această firmă, director executiv a fost actualulșef al Serviciului Turism din cadrul Consiliului Județean Alba, Lucian Docea), KaizenProduction SRL, Infoconsult & Asociații SRL, Iranet Media SRL(administrator), Tatabania SRL (administrator).

Tatiana Dinu dețineacțiuni în firmele Real Media Production SRL (unde îl are partener pe Ionuț Călinescu),Card Vision Media SRL, No Name Media SRL, Univers Real Competition SRL, ZipperSecurity Company SRL, Quatar Investment SRL, Prosper Succes SRL, PicolloServices SRL. Cu excepția ultimei societăți, Tatiana Dinu are funcția deadministrator în toate celelate firme.

Ioan Petran este asociatcu Ionuț Călinescu în firma Corbeanca Swit House SRL, dar are acțiuni și în societățileAdelante Consulting & Management SRL, Brocco Services Consulting SRL , WimExpert Media SRL (a deținut licență pentru postul de televiziune Focus TV,cedată firmei Play Grand Broadcasting SRL). Este administrator al firmelorRealitatea TV Network SRL (care administrează rețeaua de stații locale) șiRomsat Cardinal Network SRL.

Ioan Ciucă estepartener cu Sorin Mihai în firma Union Oil Software, dar deține și funcția deadministrator în această firmă.

Mihaela Nacu are acțiuni,alături de Tatiana Dinu, în societățile Prosper Succes SRL și Picollo ServicesSRL, dar și alături de Ionuț Călinescu, în Inocent Casting SRL, în Brut Net SRL,Adhnana Consulting SRL. De asemenea, este și administrator al acestor firme.

Tribunalul Bucuresti a emis doar sase mandate de arestare. Ionut Eftime a fost lasat liber.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...