2019-01-23 18:02


UPDATE. Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fete

 |  20:07
UPDATE. Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fete

Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate înDunăre şi ai cărei părinţi au fost ucişi, a recunoscut comiterea crimelor, elfiind audiat, miercuri seară, de procurori, a declarat prim-procurorulParchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate,Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, a recunoscut că i-a ucis pepărinţii tinerei înecate în Dunăre.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa a declaratcorespondentului MEDIAFAX că bărbatul este audiat în continuare, pentru a sestabili dacă faptele relatate de acesta sunt reale.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El şi-arecunoscut săvârşirea faptei, dar declaraţiile lui trebuie probate. El s-aaflat de la început în cercul de suspecţi şi până acum poliţiştii au stabilitcă acesta chiar a lipsit câteva ore de la serviciu în data de 3 ianuarie, ziuaîn care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorulParchetului Tribunalului Constanţa.

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilorcă a mers la părinţii fetei pentru ca aceştia să o convingă să nu divorţeze deBogdan Mitu. Pentru că şi părinţii fetei doreau divorţul, între aceştia şiDeli-Iorga a izbucnit o ceartă.

Deli-Iorga le-a spus poliţiştilor că tatăl Gabrielei Mitu l-arfi ameninţat cu un cuţit, iar el i-a luat cuţitul din mână şi l-a înjughiat.Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o şi pe mama fetei.

Soţia lui Bogdan Mitu, Gabriela Mitu, în vârstă de 22 deani, a murit luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Anchetatorii încearcă să conexeze două dosarecare cuprind întregul film al evenimentelor

Poliţiştii şiprocurorii care instrumentează triplul asasinat de la Cernavodă, în urma căreiao femeie şi părinţii ei şi-au pierdut viaţa, iau în calcul mai multe ipotezecare de care mai şocantă. Anchetatorii nu exclud ca toate trei victimele să fifost ucise de acelaşi agresor, adică ginerele, respectiv soţul, despre care secrede şi la această oră că s-a sinucis odată cu moartea Gabrielei Mitu. Însă nueste exclus ca bărbatul să fi scăpat cu viaţă şi să fi căutat să reducă la tăcereşi familia soţiei sale.

Surse dincadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţin că BogdanMitu, bărbatul care, luni, şi-a aruncat soţia de pe podul de la Cernavodă, în CanalulDunăre - Marea Neagră, a decedat şi el, chiar dacă trupul acestuia nu a fost găsitnici până la această oră. Anchetatorii încearcă acum să conexeze două dosarecare cuprind întregul film al evenimentelor. Pe de o parte, dosarul aflat înlucru la Poliţia Transporturi Cernavodă vizează uciderea Gabrielei Mitu şipresupusa sinucidere a asasinului Bogdan Mitu. Pe de altă parte, la nivelulInspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este instrumentat dosarulprivind uciderea părinţilor Gabrielei Mitu, Elena şi Petre Garoafă, găsiţi morţiîn locuinţa lor. Cei doi prezentau multiple plăgi înjunghiate.

“Din punctul nostru de vedere, se nascdouă ipoteze în legătură cu acest caz. Fie Bogdan Mitu şi-a ucis mai întâisocrii, apoi a mers împreună cu soţia sa până la podul Cernavodă, unde a ucis-oşi pe aceasta, după care agresorul s-a sinucis, fie bărbatul a scăpat cu viaţă şis-a întors în casa socrilor săi, unde i-a ucis. Nu vom şti cu exactitatesuccesiunea asasinatelor decât după finalizarea raportului de necropsiere acadavrelor soţilor Garoafă”, au precizat sursele citate. Cu toate acestea,anchetatorii tind să meargă mai mult pe prima ipoteză, având în vedere puţineleşanse de supravieţuire pe care Bogdan Mitu le-ar fi avut ca urmare a precipităriiîn apa Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Asasinul suferă de schizofrenie

Aceleaşi surse au precizat că, dininformaţiile existente în prezent la dosar, Bogdan Mitu nu suferă de o formăgalopantă de cancer, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile, ci că este cunoscutca fiind bolnav psihic. Mai mult, se pare că între asasin şi soţia sa a existatun conflict mai vechi, legat de o decizie a femeii de a-l părăsi. Anchetatoriisunt de părere că, în cursul dimineţii de luni, Bogdan Mitu a pătruns în locuinţasocrilor săi, pe care i-a ucis cu multiple lovituri de cuţit (cel puţin 30 delovituri aplicate în special în zona gâtului). Anchetatorii spun că victimeleau fost atacate pe la spate. Cadavrul soacrei asasinului a fost găsit, încursul zilei de marţi, într-un dulap, iar cel al socrului - sub un pat. Firullogic arată că, în continuare, asasinul i-a urcat într-un autoturism Opel pe soţiasa, Gabriela, în vârstă de 21 de ani, şi pe fratele vitreg al acesteia, învârstă de 14 ani. Pe drum, femeia l-ar fi avertizat încă o dată pe bărbat cuprivire la intenţia ei de a-l părăsi, moment în care Bogdan Mitu a oprit maşinachiar pe podul de la Cernavodă, a scos-o pe soţia sa din autoturism, după carea aruncat-o în apă de pe mal. Mai multe declaraţii atestă că lucrurile s-ar fipetrecut aşa, chiar dacă există şi o declaraţie de martor potrivit căreia ceidoi soţi s-ar fi aruncat împreună de pe pod, cu intenţia de a se sinucide.

Trupul bărbatului nu a fost găsit

Potrivit IPJ Constanţa, lucrătoriiPostului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi luni, la ora14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră a oprit unautoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat în apă. Cu ocazia cercetării, la aproximativ 50 demetri faţă de autoturism, în apele canalului, a fost găsit cadavrul GabrieleiMitu, de 21 de ani, din Cernavodă. De asemenea, s-a stabilit că autoturismulaparţine soţului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate,bănuit a fi a doua persoană care a intrat în apă. Bărbatul a fost căutat, luni,până la lăsarea întunericului, fără nici un rezultat, investigaţiile fiindreluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutattrupul bărbatului mai multe zeci de minute, până au rămas fără oxigen înbutelii, dar tot fără rezultat.

Poliţiştiiconstănţeni apelează la sprijinul populaţiei pentru găsirea lui Bogdan Mitu

Poliţiştii constănţeni cer sprijinulpopulaţiei pentru găsirea lui Bogdan Mitu, bărbatul dat dispărut după ce ar fisărit în Canalul Dunăre - Marea Neagră împreună cu soţia sa, dar care este şiunul dintre suspecţii dublului asasinat ale cărui victime sunt săi socrii,găsiţi morţi în casă.

Inspectoratul de Poliţie al JudeţuluiConstanţa a emis un comunicat de presă în care prezintă semnalmentelebărbatului dispărut şi roagă persoanele care pot furniza orice informaţii înlegătură cu acesta să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apelezeDispeceratul IPJ Constanţa. Astfel, Bogdan Mitu are o înălţime de aproximativ1,80 metri, constituţie slabă, ochi căprui, sprâncene stufoase, păr şaten,calviţie bilaterală, ten brunet, buze normale, comisuri orizontale, urechinormale cu lobul lipit şi are o aluniţă pe pometele stâng. Nu se cunoscobiectele de îmbrăcăminte pe care le purta la data dispariţiei.

Bogdan Mitu se află şi pe listasuspecţilor în cazul dublului asasinat căruia i-au căzut victime socrii săi,Elena, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani. Trupurile celor doi aufost descoperite, marţi, la o zi după moartea fetei lor. Corpul Elenei Mitufusese înghesuit într-un dulap din casă, fiind găsit de o cunoştinţă care a şialertat autorităţile. Trupul soţului acesteia a fost descoperit câteva ore maitârziu, sub un pat din locuinţă, chiar de către anchetatorii care investigaumoartea Elenei. Cei doi soţi aveau răni înţepate în zona gâtului, corpurile lorfiind transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Anchetatorii au format un cerc desuspecţi şi au audiat până în prezent mai multe persoane, dar nu exclud niciipoteza ca Bogdan Mitu să fie cel care i-a ucis pe cei doi, chiar şi pe soţiasa, mai ales după ce mama sa le-ar fi declarat că bărbatul ar suferi de o formăgravă de cancer în fază terminală.

ULTIMA ORĂ: Necropsia socrilor asasinului a fost finalizată

Medicii legişti au finalizat necropsiile asupra cadavrelor Gabrielei Mitu şi ale părinţilor adoptivi ai acesteia, Elena şi Petre Garoafă. Concluzia este clară. Soţii Garoafă au decedat înaintea fiicei lor, în urma unor lovituri de cuţit, iar Gabriela Mitu a murit înecată. Anchetatorii au revenit, aseară, la locuinţa soţilor Garoafă pentru a ridica noi probe criminalistice. Singurul posibil martor al acestor crime, fratele Gabrielei, un adolescenbt în vârstă de 14 ani, a fost internat într-un centru de plasament şi pus sub protecţia autorităţilor. Din nefericire, spun surse din rândul anchetatorilor, depoziţiile adolescentului pot fi puse sub semnul îndoielii având în vedere faptul că şi acesta este cunoscut cu afecţiuni psihice. Atât băiatul, cât şi Gabriela Mitu sunt fiii adoptivi ai soţilor Elena şi Petre Garoafă.(ION ALEXANDRU)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-12

Mai multe imagini:
UPDATE. Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fete
zoom
UPDATE. Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fete
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

3 REMEDII NATURISTE pentru a scăpa de răceală Acum 3 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

loading...