2017-01-24 03:08


USL riscă să piardă alegerile din 2012

 |  21:00
USL riscă să piardă alegerile din 2012

Un document incendiar, produs de laboratoarele PSD-ului, arată o latură mai puţin plăcută pentru nou-înfiinţata Uniune Social Liberală. Strategii de la Institutul Social Democrat “Ovidiu Şincai” sunt de părere că, dacă mâine ar fi alegeri, USL are un risc major de a le pierde. Concluziile Institutului demontează tot discursul politic al celor trei lideri ai Opoziţiei: Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, care dau Uniunea drept câştigătoare sigură a viitoarelor alegeri parlamentare.

Documentul de care vorbim, intitulat “Perspective ale anului politic 2012 - Raport de analiză”, a fost finalizat luna aceasta. Institutul “Ovidiu Şincai”, aşa cum se ştie, este fabrica de analize şi sondaje a social-democraţilor, care îl şi finanţează. Din acest motiv, se pleacă de la premisa că acesta are tot interesul să producă lucruri care avantajează atât PSD, cât şi partenerii săi din alianţă. Situaţia arată însă mult mai sumbru pentru USL, acesta fiind probabil şi motivul pentru care conducerea PSD a preferat să ţină departe de ochii publicului, mai ales a celui social-democrat, acest studiu. A fost pus pe site-ul Institutului acum o zi, dar nu a fost prezentat nici măcar în Biroul Permanent al PSD. Acesta este şi motivul pentru care mai mulţi lideri importanţi ai PSD, întrebaţi ieri despre acesta, au dat din umeri.

PDL nu câştigă, dar nici USL nu stă pe roze

Aceasta ar fi una din concluziile studiului la care facem vorbire. O parte extrem de importantă a acestuia analizează latura electorală, în paralel cu cea economică, legată de criză. Într-un scenariu economic pesimist, deşi este de aşteptat să fie favorizată Opoziţia, tot Guvernul Boc va avea de câştigat, spun strategii PSD. “Se poate prevedea că în 2012 banii europeni vor sosi mai abundent în România. Cu asemenea guri de oxigen este posibil ca guvernarea girată de PDL să pară că şi-a reabilitat credibilitatea. Aceasta înseamnă că USL are toate şansele să nu obţină majoritatea mandatelor la viitoarele alegeri parlamentare...”, stipulează analiza.

În varianta scenariului economic optimist, analiştii PSD fac ceva incredibil: îl laudă pe Emil Boc! “În 2012 este posibil să apară primele rezultate pozitive ale politicilor de austeritate promovate de Guvernul Boc. Oricâtă neîncredere ar exista în acest Guvern, nu trebuie uitat că programele sale anticriză au fost concepute împreună cu experţii BNR, FMI şi UE, ceea ce, dincolo de suferinţele sociale provocate pe termen scurt, aduce, pe termen mediu, echilibre macroeconomice de la care se poate relua creşterea”.

Traian Băsescu, protejatul Statelor Unite

O altă temere scoasă în faţă de cei de la PSD se leagă de relaţia apropiată pe care o are preşedintele Traian Băsescu cu cei de la Casa Albă. Analiştii PSD-işti spun că preşedintele este considerat “de încredere” de către partenerii americani, fapt ce ar putea cântări mult şi pentru scrutinul de anul viitor. “Preşedintele Băsescu a reuşit o spectaculoasă şi plină de consecinţe relansare a raporturilor româno-americane din cauza întârzierii Opoziţiei din România. Există suportul Washingtonului pentru agenda politică băsesciană”, susţine studiul.

Referitor la Opoziţie, se apreciază că aceasta ar fi mai mult filo-europeană, fapt ce nu-i aduce beneficii enorme. Motivul: liderii europeni sunt mai puţin preocupaţi de a se amesteca în susţinerea vreunui candidat de la noi. În fine, tot despre Traian Băsescu se apreciază că va încerca formarea unui guvern de uniune naţională sau de tehnicieni, pe fondul discreditării partidelor. Finalul acestui capitol este de-a dreptul trist pentru USL: “Liderii Opoziţiei române sunt, pentru moment, prea puţin cunoscuţi şi, pe cale de consecinţă, prea puţin asimilaţi/acceptaţi în UE spre a fi calificaţi drept o alternativă politică românească de natură a determina schimbarea de atitudine faţă de România.”

În numărul de mâine vom prezenta şi alte abordări şocante făcute de strategii PSD, vom face cunoscut modul în care văd aceştia comasarea alegerilor, precum şi ce recomandări fac ei către liderii din Opoziţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

Mai multe imagini:
USL riscă să piardă alegerile din 2012
zoom

TAGURI: usl, crin antonescu, traian basescu, victor pontaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PONTA-TONTO
29 Noi 2011

S'il vous plait messieurs...fieti-va mila de mine...nu mi-am dat seama ca in prostia mea, am facut numai rau partidului deoarece sunt un retardat din nascare. Eu am vrut sa fie bine violand fetite minore dupa care ca sa-mi rascumpar greseala le-am platit cu 100 euro. Am folosit banii din cotizatiile membrilor de partid in interese personale plimbandu-ma prin strainatate, si am alergat ca un nebun la Formula 1. Sunt implicat in afacerea procurorului Panait si ceea ce este mai rau pentru popor este faptul ca, vreau sa devin cu tot dinadinsul prim-ministru si sa continui politica lui Basescu. S'il vous plait messieurs...
RANDOR
29 Noi 2011

am citit astea acum 2 saptamani. ceva mai nou nu aveti?
MIRCEA SATMAREANU
29 Noi 2011

Lucrurile stau tocmai invers: pentru autenticitate, autorii afirma ca Institutul Ovidiu Sincai este laboratorul fidel al PSD!? Ei bine, cred ca ei ignora faptul ca Institutul a fost condus pana de curand de Adrian Severin, care numai favorabil actualei conduceri nu este! Ori, chiar si daca se va spune ca el nu mai conduce institutul, un studiu de asemenea amploare nu avea cum sa nu fie girat, chiar si din umbra, de Adrain Severin. Ori nu cred ca interesul lui este sa laude sansele USL, care l-a obligat sa paraseasca formatiunea.
GETA
29 Noi 2011

Inca odata m*am convins ca ziarul vostru nu este sincer!
MIHAI
25 Ian 2012

sunteti niete partide murdare de rahat si laturi precum si P.D.L. stati si vedeti pulsul romanilor santeti imumi niste nenonorociti ati vandut petrolul tari (tariceanu P.N.L.) energia electrica (P.D.L.) si indrustria tari de P.S.D.de numiti Arian Nastase.Petre Roman.Ion iliescu(criminalu romaniei) si alti imbulbati ai romanieiprecum Ponta si betivul de Antonescu DUMNEZEU VA VA JUDECA DUPA FAPTELE VOASTRE ,ASA SA NA AJUTE DUMNEZEU
Random image