2018-12-10 15:11


USL scârţâie din încheieturi

 |  21:00
USL scârţâie din încheieturi

Uniunea Social Liberală a intrat în încurcătură. Anul viitor vor fi alegeri locale, iar partidele componente ale acestei alianţe nu par să se înţeleagă cu privire la desemnarea candidaţilor. Mai grav pentru soarta USL e că vor exista multe localităţi în care fiecare partid component îşi va desemna câte un candidat.

PSD, PNL şi PC întâmpină mari dificultăţi în stabilirea celor care vor reprezenta alianţa în alegerile din primăvara sau vara anului viitor. Caz concret: judeţul Vrancea.

Potrivit protocolului alianţei USL, numărul de candidaţi trebuie să fie împărţit în mod egal între cele două partide mari, deşi PSD are în sondaje un scor dublu faţă de PNL.

Liderul social-democrat al filialei Vrancea, Marian Oprişan, spune că vrea pentru partidul său atât candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean, cât şi cea pentru Primăria Focşani. „Nu se pune problema la noi în Vrancea, fiindcă raportul între PSD şi PNL este de 63 la 28%”, afirmă Oprişan pentru „Puterea”. Preşedintele CJ Vrancea neagă faptul că ar fi împotriva parităţii cu PNL şi PC. „Important e să câştigăm alegerile. Paritatea e o problemă marginală şi e deja rezolvată în Alianţă. Nu pierdem nimic, fiindcă noi avem acum 16 consilii judeţene, iar după alegeri vom avea 21. Pentru că le vom câştiga pe toate”, declară Marian Oprişan

Preşedintele PNL Vrancea, Nini Săpunaru, nu recunoaşte cifrele şi admite doar candidatura baronului. „Mă rog, nu putem emite pretenţii la CJ, fiindcă ei au 43 de primării, iar noi 17. Dar la Focşani şi eu şi actualul primar PSD putem câştiga la fel de bine”, declară liberalul pentru „Puterea”. Săpunaru nu ezită să recunoască şi că vor fi localităţi unde vor exista candidaturi separate. „Dacă fiecare o ţine în coarne că al lui e mai bun”, n-o să facem nimic cu Alianţa - spune şi singurul  primar liberal de oraş din judeţ, Constantin Vlase (Mărăşeşti).

Unii liberali strâmbă din nas

 „O alianţă cu PSD trebuie privită cu suspiciune, pentru că ei sunt specialişti în aceleaşi lucruri ca şi PD, provin din aceeaşi familie a FSN. Există încă acolo lupii bătrâni şi eu nu văd nici o diferenţă între comportamentul unor personaje ca Hrebenciuc sau Năstase şi Băsescu”, declară pentru „Puterea” Marius Oprea, membru PNL. Acesta vede trei motive pentru „generozitatea” cu care PSD acceptă paritatea cu un partid mai mic. „Fie vor să răspundă la oferta pe care PNL o are de la PDL cu o superofertă, fie se gândesc că încă 4 ani de Alianţă D.A., în condiţii bune, adică fără Băsescu, ar însemna o opoziţie veşnică şi chiar dispariţia PSD, fie ştiu tendinţele, din sondaje - că PNL este în creştere şi PSD e în scădere”, mai spune Marius Oprea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN DORAN
23 Aug 2011

Pina atunci, revolutia pusa la cale de Doran le maninca si coliva. Ia intrati pe saitul partidul ideal.ro, si-o sa aflati de ce. Nu fac propaganda la partide, chiar si necompromise, dar articolele de-acolo fac toti banii (si leii!).
Random imageUltimele stiri


loading...