2018-10-19 21:05


Vasile BLAGA, în stare de ŞOC. Magistraţii au decis să înceapă judecata în care este acuzat de TRAFIC de INFLUENŢĂ şi luare de MITĂ

 |  17:01
Vasile BLAGA, în stare de ŞOC. Magistraţii au decis să înceapă judecata în care este acuzat de TRAFIC de INFLUENŢĂ şi luare de MITĂ

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, miercuri, să înceapă judecata pe fond în cazul fostului copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, considerând că instanţa a fost sesizată în mod legal.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Blaga Vasile împotriva încheierii din data de 20.02.2017, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr.1240/3/2017/a1 al Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, a decis Curtea de Apel Bucureşti miercuri. A fost astfel menţinută decizia Tribunalului Bucureşti care a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar.

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Cauza a fost trimisă instanţei supreme, notează Mediafax. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie, iar dosarul nu a mai fost de competenţa ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului Bucureşti.

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)", susţin procurorii DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-04

TAGURI: vasile blaga, soc, judecata, trafic de influenta, luare de mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ăSTA-I KK-T!
03 Mai 2017

Afacerile sunt mult mai ORDINARE și de ordinul milioanelor de euro! O să-l bage și p-ăsta de ochii lumi pe la Beciul Domnesc, apoi îl lasă cu suspendare sau sub c-trol judiciar...altfel, DĂ DIN CASĂ ȘI E JALE!
CIINE V
03 Mai 2017

Toate imperiile au cazut
MARIANA
04 Mai 2017

Sunt de acord cu cercetarea dar sa fie vizati si cei din alte partide precum PSD , ALDE, UNPR , UDMR PNL pentru ca toti au "lucrat " la fel dupa cum recunostea nonsalant Victor Ponta !
Random imageUltimele stiri


loading...