2017-01-23 00:40


Vasile Cepoi și „gașca” lui Sorin Oprescu

 |  21:00
Vasile Cepoi și „gașca” lui Sorin  Oprescu

Vasile Cepoi este noul secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar despre legăturile sale cu mediul de afaceri din domeniul medical ați putut citi în exclusivitate într-o ediție anterioară a ziarului “Puterea”.

În luna octombrie a anului trecut, am dezvăluit cum a reușit firma unuia dintre cei mai buni prieteni ai doctorului Sorin Oprescu să obțină un contract gras cu Direcția de Sănătate Publică Iași, condusă de Vasile Cepoi până la numirea în funcția de secretar de stat. Astfel, firma Gemedica SRL, controlată de Aurel Cătălin Galea, prietenul de familie al doctorului Oprescu, furnizează DSP Iași aparatură medicală, destinată Institutului Regional de Oncologie, în valoare de 24,6 milioane lei fără TVA. De altfel, Gemedica nu este la primul contract încheiat cu unitățile sanitare din parohia Direcției de Sănătate Publică Iași, condusă de Vasile Cepoi.

Sorin Oprescu și Cătălin Galea au fost asociați cu fratele primarului, Dorin Gelu Oprescu, în societatea Medical Prestige. Pe 5 noiembrie 2007 (în preajma zilei sale aniversare) primarul Capitalei și-a cedat părțile sociale din firmă fiului său, Mircea Sorin Oprescu, acesta devenind și administrator. Ulterior, din Medical Prestige a ieșit și Cătălin Galea, în locul său intrând mama acestuia, Gizella Galea. După cum se știe, Cătălin Galea a fost și unul dintre sponsorii lui Sorin Oprescu în campaniaelectorală pentru prezidențiale, din 2009. Potrivit listei cu donații publice în Monitorul Oficial, Galea a contribuit cu 85.400 de lei.

Legături „periculoase”

Dar cum a ajuns firma Gemedica să semneze un contract de milioane cu DSP Iași? Aurel Galea, care o împarte împreună cu Cristian Renato Stanciu, este partener de afaceri și asociat în firma Three Farm SRL cu Mircea Gabriel. Victor Oprescu, despre care surse din anturajul primarului spun că i-ar fi rudă, însă nu putem da certă această informație, cu toate că am încercat fără succes să luăm legătura cu Sorin Oprescu pentru a ne lămuri.

Mircea Gabriel Oprescu deține 12 societăți comerciale. În două dintre ele, Dami Med Consulting și Dami Med Concept, este asociat chiar cu soția sa, Nuți Daniela Oprescu, medic specialist în ginecologie-obstetrică. Pe aceasta o găsim chiar pe lista de medici de la Clinica Medicală Academica, având cabinet la filiala de pe strada Pitar Moșnr. 20.

Legătura lui Cătălin Galea cu DSP Iași este făcută prin Mircea Gabriel Oprescu. Astfel, partenerul lui Galea în firma Three Farm, Mircea Oprescu, a fost asociat cu o anume Dana Zamfir în societatea Dialnefromed SRL. Dana Zamfir a fost, la rândul ei, asociata directorului DSP Iași, Vasile Cepoi, în firma Romautomatic SRL, specializată în sisteme de pază și telecomunicații.

Demnitarul șterge urmele

În luna octombrie a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, Vasile Cepoi figura ca asociat în societatea comercială Romautomatic, alături de Dana Zamfir.

În luna noiembrie, după apariția dezvăluirilor în ziarul „Puterea”, secretarul de stat s-a retras din societate, potrivit informațiilor deținute de Registrul Comerțului, care prezintă actualizarea datelor firmei Romautomatic efectuate în 5 noiembrie 2011. De altfel, potrivit acelorași surse, Dana Zamfir, asociata fostului șef al Direcției de Sănătate Publică Iași, a renunțat și ea la părțile sociale deținute în societatea Dialnefromed SRL, unde era parteneră cu Mircea Victor Oprescu, „colegul” patronului de la Gemedica, Aurel Galea, în firma Three Farm. Cei doi au vrut să șteargă probabil urmele legăturilor pe care le aveau indirect cu Sorin Oprescu, prin firma Gemedica SRL, a lui Cătălin Galea, care încasează de la Direcția de Sănătate Publică Iași aproximativ 6 milioane de euro. Sau Vasile Cepoi avea deja o promisiune și era în cărți pentru ocuparea unui post important în Capitală și în sistemul de sănătate românesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: vasile cepoi, sorin oprescu, gascaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IOAN
16 Ian 2012

Si acum ce mai cauta la ministrul Ritli? Pentru a-si da si asta acordul la lege? Nu-l avem pe Arafat?

Adauga un comentariu

Random image