2018-12-11 09:02


Venitul minim garantat, ciuntit pentru plata asigurării obligatorii a locuinţei

 |  18:43
Venitul minim garantat, ciuntit pentru plata asigurării obligatorii a locuinţei

Guvernul va reduce cuantumul venitului minim garantat,  reţinând contravaloarea asigurării obligatorii a locuinţelor din această indemnizaţie, potrivit unei reglementări publicate în Monitorul Oficial în 18 august a.c. Măsura va afecta 70.000 de persoane singure sau familii care primesc acest ajutor bănesc de la stat.

“Prima de asigurare se deduce din suma cuvenită ca ajutor social. Suma dedusă nu poate fi mai mare de o treime din ajutorul social. În situaţia în care din prima plată a drepturilor de ajutor social nu se poate constitui suma integrală reprezentând prima de asigurare, deducerea se reportează şi asupra drepturilor ulterioare, până la concurenţa valorii integrale a primei de asigurare. (...) În situaţia în care dreptul la ajutorul social încetează înainte de recuperarea integrală a sumelor reprezentând prima de asigurare, familia, respectiv persoana singură care a beneficiat de ajutorul social au obligaţia de a achita agenţiei teritoriale diferenţa rămasă în termen de maximum trei luni de la încetarea dreptului”, se arată în HG nr. 50/2011.

 “Venitul minim garantat s-a transformat în asigurarea plătită garantat”, subliniază reprezentanţii Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...