2017-01-19 04:34

DEZVALUIRI


Verdictul Parchetului General. Roberta Anastase, nevinovată de fraudarea votului la Legea pensiilor

 |  19:48
Verdictul Parchetului General. Roberta Anastase, nevinovată de fraudarea votului la Legea pensiilor
ProcuroriiSecției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General audispus Neînceperea Urmăririi Penale față de președintele Camerei Deputaților,Roberta Alma Anastase, în cazul acuzațiilor de fraudare a procesului de votarea Legii pensiilor. Secretarul Camerei Deputaților, Sever Cotoi Voinescu, aprimit aceeași soluție.

Ancheta a fost derulată sub acuzațiilede abuz înserviciu în formă calificată, fals intelectual, uz de fals și fals îndeclarații, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Cercetările procurorilor aurelevat că „nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală subaspectul lipsei cvorumului de şedinţă,deoarece RegulamentulCamerei Deputaţilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfăşurăriiactivităţii de legiferare, dar şi remediile situaţiilor în care parlamentariicontestă respectarea acestor proceduri”. În cauză, potrivit stenogramelorşedinţei a rezultat că a existat cvorum pentru votul legii sistemului unitar depensii, iar acesta nu a fost contestat potrivit procedurilor parlamentare, ciconfirmat prin respingerea propunerii de reluare a votului. Astfel, a rezultatcă la data de 20 septembrie 2010, Roberta Anastase a propus în Biroul Permanental Camerei Deputaţilor înscrierea pe ordinea de zi a plenului propunerea cuprivire la oportunitatea reluării votului asupra proiectului de lege, darpropunerea a fost respinsă, aşa încât, din perspectiva procedurilorparlamentare, s-a consacrat votul din 15 septembrie 2010.

Pe dealtă parte, potrivit procurorilor, Roberta Anastase a prezidat şedinţa plenuluila data de 15 septembrie 2010 şi a fost sesizată de către un lider de grupdespre existenţa defecţiunii la sistemul de vot electronic. Conformatribuţiilor stabilite prin Regulamentul Camerei, a supus plenului propunereaprivind votul prin ridicarea mâinii. Propunerea a fost adoptată favorabil, acestafiind temeiul în baza căruia s-a procedat la votul prin ridicarea mâinii şi nuîn temeiul declaraţiei pretins false a preşedintei Camerei Deputaţilor.

Dinactele premergătoare efectuate a rezultat că Sever Voinescu a desfăşurat oactivitate conform atribuţiilor stabilite prin Regulamentul Camerei şi aanunţat numărul deputaţilor prezenţi.

Înraport cu aceste împrejurări, procurorii susțin că nu există înscrisulfalsificat, uzul de fals, falsul îndeclaraţii, aşa încât nu există nici faptelesesizate că ar fi fost săvârşite, respectiv nefuncţionarea sistemuluielectronic de vot, falsificarea stenogramei şedinţei sau complicitatea laaceste fapte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
19 Iul 2011

HALAL STAT DE DREPT !CE F ACE SUA?DAR EUROPA?DE CE NU-I PENALIZEAZA PE TOVAR ASEI ?..FMI...CUM VRETI S A VA RECUPERATI BANII ?DE LA NISTE CORIFEI MINCINO SI?

Adauga un comentariu

Random image