2018-12-19 05:49


Victor Piţurcă, Teia Sponte şi cinci foşti jucători ai ''U'' Cluj, audiaţi în dosarul “Valiza”

 |  18:47
Victor Piţurcă, Teia Sponte şi cinci foşti jucători ai ''U'' Cluj, audiaţi în dosarul “Valiza”
Antrenorul Victor Piţurcă, vicepreşedintele FC Steaua, Teia Sponte, şifoştii jucători ai Universităţii Cluj Gigel Coman, Călin Moldovan, Dorin Goga,Petru Budean şi Zeno Bundea au fost audiaţi, ieri, la Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie, în dosarul "Valiza". Victor Piţurcă şi Teia Sponte au fost audiaţi, după ce anteriortermenului s-au prevalat de dreptul la tăcere.

Toţi ceicinci foşti fotbalişti ai Universităţii Cluj au fost întrebaţi de eventualapromisiune oficială a unei prime de joc din partea clubului Steaua la partidadintre "şepcile roşii" şi CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului2007/2008 a Ligii I. Toţi jucătorii au arătat că nu aveau cunoştinţedespre cine ar fi trebuit să le ofere prima de joc, însă ştiau despre aceasta.Nota declaraţiilor celor cinci a fost aceea că meciul a fost unul corect. Fostul mijlocaş al Universităţii Cluj Zeno Bundea a declarat înfaţa judecătorilor că a fost surprins de prima promisă de fostul finanţator,Anton Doboş. "Am fost surprinşi de prima promisă de Doboş, dar noi amintrat în teren şi am jucat cât mai bine. Ştiu doar că banii trebuiau să ne fieviraţi pe card", a spus Bundea.

Următorultermen în acest dosar a fost fixat pentru data de 17 mai, când vor fi citaţipentru audieri alţi foşti jucători ai "U" Cluj, Darius SilviuMureşan, Claudiu Răducanu, Nemanja Jovanovici, George Şoltuz şi CristianSilvăşan. Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals înînscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecatăTeia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şiRaul Volcinschi.

Victor Piţurcăeste acuzat de favorizarea infractorului, vicepreşedintele Consiliului deAdministraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate ladare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marinosunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnăturăprivată. Tot pentru favorizarea infractorului este judecat şi Raul Volcinschi.

Potrivitrechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11mai 2006, în perioada 4-7 mai 2008,Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Clujaflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului Naţionalde fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, lafel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şiapere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj, preciza DNA. Cei1,7 milioane de euro găsiţi atunci în valiza aflată la Teia Sponte au fostsechestraţi printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...