2018-12-17 10:32


Videanu vrea în Italia, Cocoş în altă casă, iar Bica în libertate

 |  21:01
Videanu vrea în Italia, Cocoş în altă casă, iar Bica în libertate
Rene Pârşan

Adriean Videanu, Dorin Cocoş şi Alina Bica au cerut voie judecătorilor, marţi, să iasă din casă, sau din ţară, după caz. Bica şi Cocoş sunt “priponiţi” la domiciliu, iar Videanu în România, toţi trei pentru luare sau dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Fostul ministru al Economiei şi regele marmurei din România a cerut permisiunea să meargă la Carrara, în Italia, la un târg de profil, Dorin Cocoş a cerut voie să se mute din propria casă pentru că-l deranjează iubita fiului său Alin, iar fosta şefă a DIICOT vrea, pur şi simplu, să zburde în voie în afara bătăturii. Toţi trei au fost refuzaţi de judecători.

Videanu, Bica, Dorin și Alin Cocoș s-au prezentat marți la Curtea Supremă, în dosarul ANRP, şi au cerut în cor permisiunea de a părăsi domiciliul forţat.

Videanu, proprietarul tuturor carierelor de marmură din România, s-a văitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție că cele două companii monopoliste pe care le deține sunt într-o situație financiară delicată şi a cerut voie să plece pentru o perioadă scurtă de timp în Italia, pe litoralul Mării Ligurice, pentru a participa la un târg de marmură, la Carrara. Avocatul său a adăugat că Videanu a pierdut un contract important pentru exportul de marmură roz de Rușchița, în valoare de un milion de euro, deoarece nu s-a putut întâlni cu partenerii săi din Arabia Saudită.

La rândul său, Dorin Cocoș a cerut schimbarea locuinței în care stă în arest la domiciliu. El a arătat că acum locuiește într-un apartament împreună cu fiul său, Alin Cocoș, însă ar vrea să stea undeva cu chirie, pentru a nu-i mai deranja pe fiul său şi pe iubita acestuia.

Fostul șef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat revocarea arestului la domiciliu, susținând că este nevinovată. “Nu cred că un om care în 17 ani nu a avut nici o sesizare la adresa integrității sale după ce a ajuns șeful unei instituții a început să comită infracțiuni pe bandă rulantă. Nu sunt vinovată. De ce stau în arest la domiciliu?”, le-a spus Bica magistraților.

Fapte şi pedepse

Dosarul ANRP, cunoscut și ca Dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu el fiind încarcerat în arest preventiv în perioada 31 ianuarie-6 februarie.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, două fapte, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit două fapte și favorizarea făptuitorului, două fapte. Lotul este completat de Ionuț Florentin Mihăilescu, acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: alina, bica, adriean, videanu, arest, domiciliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...