2019-02-23 04:50


VIDEO. Bulgar prins de DIICOT în aeroport cu 1 kilogram de cocaină în stomac

 |  19:12
VIDEO. Bulgar prins de DIICOT în aeroport cu 1 kilogram de cocaină în stomac

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) - Structura Centrală au depistat, în baza unor informaţiioperative, un cetăţean bulgar ce înghiţise un kilogram de cocaină.

Bulgarul,prins pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, era un cărăuş care transportadrogul din Republica Dominicană în Bulgaria. Cetăţeanul bulgar, în vârstă de 47de ani, a fost reţinut de procurorii DIICOT, iar instanţa Tribunalului Bucureştia emis pe numele său un mandat de arestare de 29 de zile pentru trafic ilicitinternaţional de droguri de mare risc. Cocaina înghiţită de cărăuş era ambalatăîn zeci de capsule de mici dimensiuni, care s-au putut observa la examenul curaze X. Operaţiunea de capturare a bulgarului a fost dusă la bun sfârşit de procuroriiDIICOT, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a CriminalităţiiOrganizate şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Cărăuşiide acest gen sunt testaţi, înainte de a li se introduce drogurile, prin metodadenumită „testul castravetelui” (sau al morcovului). „Gazdele” stupefiantelorsunt de preferat oameni ponderali, cu un abdomen foarte mare, pentru atransporta o cât mai mare cantitate de droguri. Cărăuşii sunt puşi să înghită,cu apă, bucăţi de castravete sau morcovi, de 5-7 centimetri. În funcţie de câtebucăţi pot ingurgita sunt admişi sau nu drept cărăuşi ai drogurilor sau sestabileşte cantitatea pe care o poate duce fiecare. În ziua în care urmează sălivreze drogurile, cărăuşii nu mănâncă nimic, iar cu câteva ore înainte şi pedurata transportului nu au voie să consume lichide.După ce trec de filtrele din aeroporturi şi ajung la destinaţie, pentru a puteaelimina caşetele cu droguri, transportatorii iau laxative. Pentru fiecaretransport primesc sume de câteva mii de euro, dar se expun unui risc foartemare, uneori chiar letal. E de-ajuns ca o capsulă (caşetă) să se spargă înstomac. Moartea poate surveni în 15 minute. Unii cărăuşi au nevoie de îngrijirimedicale din cauza imperfecţiunilor fizice ale capsulelor, care le provoacărăni gastrice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-06

Mai multe imagini:
VIDEO. Bulgar prins de DIICOT în aeroport cu 1 kilogram de cocaină în stomac
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...