2018-12-15 12:27


Vîntu a fost reținut pentru că „nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor”

 |  19:37
Vîntu a fost reținut pentru că „nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor”

MagistrațiiJudecătoriei Sectorului 5 au luat, astazi, în discuție propunerea de arestareformulată de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică în dosarulde șantaj în care este cercetat Sorin Ovidiu Vîntu, în baza plângerii luiSebastian Ghiță. Alături de Vîntu, a fost reținut și Ion Ilie Cezar, membru înConsiliul de Administrație al grupului Realitatea Media. Acesta din urmă a fostprins în urma unui flagrant, în timp ce lua 150.000 de euro, bani dați deSebastian Ghiță ca urmare a cererii făcute de Vîntu prin amenințări. La oraînchiderii ediției, judecătorii nu luaseră nici o decizie, dezbaterile începândpuțin după ora 17.00.

ProcuroriiParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-au reținut peSorin Ovidiu Vîntu, pentru că acesta nu s-a abţinut de la repetareainfracţiunilor, chiar dacă se afla în cursul măsurii preventive a obligării dea nu părăsi ţara, într-un alt dosar, după cum se arată în referatul cupropunerea de arestare, înaintat Judecătoriei Sectorului 5.

Într-uncomunicat remis, ieri, de PÎCCJ, se arată că „propunerea de arestare preventivăa inculpatului Vîntu Sorin Ovidiueste întemeiată pe existenţa indicilor rezonabiledin care rezultă căacomis faptele reţinute în sarcina sa,pepericulozitatea sporită aacestor infracţiunicare lezeazădreptul de dispoziţie şilibertatea de acţiune a părţii vătămate, precumşi pe existenţa pericolului concret pentru ordinea publică, ce rezultă dinfaptul că, deşi se afla încursul măsurii preventive a obligării de a nupărăsi ţara dispusă de către instanţa de judecată, în cauzaaflată în fazade cercetare judecătorească, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-aabţinut de la repetarea infracţiunilor”.

Totodată,în ceea ce îl priveşte pe Ion Ilie Cezar,procurorii susţin căexistăindicii rezonabile din care rezultă că acesta a comis faptelereţinute în sarcina sa şi care prezintă un pericol concret pentru ordineapublică, fiind îndreptate împotriva libertăţii de dispoziţie a părţii vătămate.

„Amenințări cumoartea”

SorinOvidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi, miercuri seara, la ora 19.00,pentru 24 de ore, fiind cercetaţi de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şiCriminalistică din cadrul PÎCCJ pentru şantaj. Cei doi şi-au petrecut noapteaîn arestul Poliţiei Capitalei. „Din probele administrate până la acest momentprocesual a rezultat că, în perioada martie-aprilie 2011, sub ameninţareadenunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, VîntuSorin Ovidiu a pretins părţii vătămate G.S. (Sebastian Ghiță - n.r.) suma de150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată arfi pierdut sume importante de bani”, se arată într-un comunicat al ParchetuluiGeneral.

Totodată,anchetatorii spun că ameninţările şi contrângerile la adresa manageruluiSebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atât personal, cât şi prinintermediul lui Ilie Cezar Ion, care la rândul său urma să obţină un folosinjust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu"a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi afamiliei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt cel-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie".

SebastianGhiţă a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală la Parchetulinstanţei supreme, în care acuza că ar fi fost şantajat şi ameninţat deVîntu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17

Mai multe imagini:
Vîntu a fost reținut pentru că „nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...