2018-10-17 14:48


Vrăjitoarele Melissa și Vanessa, trimise în judecată

 |  16:34
Vrăjitoarele Melissa și Vanessa, trimise în judecată

Vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, care au escrocat-o şi şantajat-o pe Oana Zăvoranu, au fost trimise în judecată, în stare de arest preventiv, alături de alte şapte persoane.

Roxana Lider, zisă Vanessa, Rada Mincă, zisă Melissa, vor fi judecate pentru înşelăciune, şantaj și fals în înscrisuri. Tot pentru șantaj va fi judecat și Sava Craiff Buzea, zis Manix, dar și pentru complicitate la înşelăciune. Vor mai compărea în instanțe Ion Constantin, zis Şoni, Ştefan Mincă, zis Roosvelt, Remus Mincă, zis Nat (arestat în altă cauză), Ştefan Ionuţ Voicu, zis Fane, și Elena Ştefan.

Potrivit anchetei, vrăjitoarele și complicii lor îşi atrăgeau victimele printr-un plan minuţios elaborat, utilizând două metode de racolare a acestora. Concret, Rada şi Roxana îşi făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca "vrăjitoare" sau "clarvăzătoare", arătându-şi disponibilitatea unor aşa-zise consultaţii în urma cărora erau contactate de către victime. De asemenea, prin monitorizarea mass-media, ele identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele.

Prin metodele expuse anterior, cele două luau legătura cu victimele cărora le solicitau la început, pentru iniţierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte cum ar fi: articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, piroane (cuie mari), cuţite, iconiţe, miere de albine etc. Ulterior, pentru desfăşurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, inculpatele pretindeau obiecte de valoare (bijuterii, autoturisme) şi diverse sume de bani din ce în ce mai mari.

În cazul părţii vătămate Oana Zăvoranu, aceasta a fost determinată să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate regăsindu-ne, de fapt, în faţa unei activităţi de cămătărie disimulată. Mai mult decât atât, în perioada februarie - septembrie 2011, vedeta a fost deposedată de o serie de bunuri mobile şi imobile şi mai multe sume de bani şi, ulterior, şantajată şi ameninţată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...