2017-01-22 01:52

DEZVALUIRI


„Watergate de Iaşi”. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean care au descoperit camere de luat vederi în birou sunt cercetaţi într-un dosar penal

 |  11:34
„Watergate de Iaşi”. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean care au descoperit camere de luat vederi în birou sunt cercetaţi într-un dosar penal

Cei doi vicepreşedinţiai CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au ieşit de la DNA dupăaproximativ o oră, declarând că au fost informaţi de procurorii anticorupţie căpe numele lor există un dosar penal, dar că nu li s-a spus despre ce acuzaţiiar fi vorba.

VicepreşedinteleCJ Constantin Adăscăliţei a declarat, la şeirea de la DNA - Serviciulteritorial Iaşi că a aflat că există un dosar penal pe numele său şi alceluilalt vicepreşedinte al CJ, Victor Chirilă, şi că vor fi citaţi ulteriorpentru a le fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

"A fost odiscuţie amiabilă, dar nu ne-au spus dacă e vorba de o plângere sau de osesizare depusă la adresa noastră. Nu intrăm în panică şi avem încrede căinstituţiile statului îşi fac treaba şi vor afla adevărul", a declaratvicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

La rândul său, MariusStriblea, avocatul celor doi vicepreşedinţi ai CJ, a precizat că a solicitat undocument privind legalitatea interceptărilor, dar şi în ceea ce priveşteeventuala sesizare existentă la DNA, adăugând că procurorii anticorupţie nule-au dat vreun act oficial.

"DNA a dat-o înbară. Important e să ştim modalitatea de sesizare , este o încălcare adrepturilor clienţilor mei. Vom afla foarte repede o soluţie în acest caz şi eucred că e vorba de neînceperea urmăririi penale", a spus Marius Striblea.

Totodată, avocatul aafirmat că procurorii anticorupţie le-au spus că se află în faza premergătorarea cercetării şi că din acest motiv nu au dat un răspuns concret în privinţaobiectului dosarului penal.

Joi dimineaţă,preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, a mers lasediul DNA - Serviciul teritorial Iaşi, el declarând, la ieşirea dininstituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care aufost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

"Am fost la DNAsă văd dacă sunt îndeplinite condiţiile legale privind interceptările dinbiroruile celor doi vicepreşedinţi. Discuţiile au durat zece minute şi amconstatat că procurorii DNA au toate pregătirile specifice în privinţainterceptărilor", a declarat Simirad.

La sediul DNA s-auprezentat, joi dimineaţă, şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean,care au fost citaţi miercuri de către procurorii anticorupţie.

VicepreşedinteleConsiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus miercuri,într-o conferinţă de presă, că a descoperit în biroul său şi al celuilaltvicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vedericare ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţiaîn acest caz.

El a precizat că,marţi după-amiază, , instalată în perete deasupra uşii dinbiroul său, afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizatşi urmărit.

Direcţia NaţionalăAnticorupţie preciza, miercuri, că se fac verificări pentru stabilireaîmprejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate dejudecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoareurmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

"Ca urmare ainformaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută devicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cudescoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul deinformare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul TeritorialIaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciuneasăvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, maimulte detalii nu pot fi date publicităţii", precizează Direcţia NaţionalăAnticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută de agenţia MEDIAFAX.

Totodată, DirecţiaNaţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vederea stabiliriiîmprejurărilor în care "acte procedurale autorizate de judecător, înconformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite încursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers alacesteia".

Birourile celor doivicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi au fost sigilate, miercuri seară,de poliţişti, care au luat cele două camere de luat vederi găsite în pereţiiîncăperilor respective, declara pentru corespondentul MEDIAFAX vicepreşedinteleinstituţiei ieşene Victor Chirilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image