2017-01-18 06:00

ECONOMIE


19 companii de stat din portofoliul FP trebuie să listeze pachete minoritare până la finalul anului 2012

 |  12:49
19 companii de stat din portofoliul FP trebuie să listeze pachete minoritare până la finalul anului 2012

Un număr de 19 companii deţinute de stat care sunt în portofoliul Fondului Proprietatea ar trebui listate până la sfârşitul anului 2012, societăţi ce însumează peste 51% din valoarea activului net al Fondului la data de 30 noiembrie 2011, potrivit informaţiilor transmise miercuri de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, Hidroelectrica trebuie să listeze 23,2% din acţiuni, Romgaz - 8,47%, Complexul Energetic Turceni - 3,63%, Nuclearelectrica - 3,52%. De asemenea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti trebuie să listeze 2,24% din acţiuni, Complexul Energetic Rovinari - 2,02%, Complexul Energetic Craiova - 1,85%. Peste 1% din acţiuni trebuie să listeze Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Distribuţie Transilvania Nord.

Fondul Proprietatea aminteşte că Legea potrivit căreia companiile controlate de statul român care fac parte din portofoliul său sunt obligate să listeze pachete minoritare de acţiuni a apărut în Monitorul Oficial al României din 9 ianuarie 2012.

Potrivit informaţiilor transmise de Fondul Proprietatea, cu procente sub 1% din acţiuni se vor lista Poşta Română, Societatea Naţională a Sării, Administraţia Porturilor Maritime, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara 'Traian Vuia', Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, Aeroportul Internaţional 'Mihail Kogălniceanu' Constanţa, Administraţia Porturilor Dunării Maritime.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: listare societati Fondul Proprietatea 2012, listare pachete minoritare la BVBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AZURRA
12 Dec 2012

Dragi prieteni de peste a n, acum vă spun La multi ani! Să aveţi sarbăto ri cu bine şi een anul c are vine! Moşul să vie eencărcat şi de n-o fi cu bănat , să aducă ee n case la noi doar troifi cu 4 foi, una pentru fer icire, una numa pentru iu bire, una pentru sănăta te şi alta pentru drepta te sau pentru cele ce vre ţi, c-aveţi voie s-aleg eţi! Să vă fie casa pl ină de iubire şi odihn ! La mulţi ani!
HARDWARE
14 Dec 2012

Revazind pozele Bucuresti ului de odoniiara, realiz ez de ce dupa mai bine de 35 de ani , ma reintorc an dupa an in cautarea or asului in care e drept ci rculam mai mult pe scaril e autobuzului decit in in teriorul lui , e drept ca oamenii se imbracau eleg ant , dar numai cei care isi permiteau sa se imbra ce de la pachet , dar u n Bucuresti in care se vo rbea o Romana aleasa si n u limba ciudata de azi, u n oras in care o tinara d e 18 ani se putea plimba chiar la miezul noptii ne insotita fara spaima in s uflet, populat de o gener atie care credea in valor i ca omenie, prietenie si punea prea putin pe pute rea banului; oricum nimen i nu poseda nimic. Sa fie nostalgia dupa tinerete sau dupa o epoca care a f ost si nu va reveni?

Adauga un comentariu

Random image