2017-01-22 18:25


200 de milioane de lei înapoi din taxa auto

 |  18:33
200 de milioane de lei înapoi din taxa auto

Programul “Rabla” va continua şi în 2012, iar taxa auto se va aplica într-o nouă formă, prin care nici o maşină veche înstrăinată nu va scăpa de cotizaţia la stat. Ministrul mediului crede că piaţa auto va urma trendul descrescător şi anul ce vine şi se pregăteşte să dea înapoi 200 de milioane de lei celor care au plătit prea mult la prima înmatriculare a autovehiculelor.

Noua taxă auto va fi cu circa 25% mai mică faţă de cea actuală, iar cei care au plătit, începând din 2008, o taxă mai mare faţă de varianta redusă, vor putea să ceară direcţiilor fiscale judeţene diferenţa, a declarat ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, la o emisiune televizată difuzată duminică, precizează Agerpres.

“Diferenţa se apropie de circa 200 milioane lei, dar am considerat, şi a fost decizia mea şi a colegilor din Guvern, că este bine să avem o taxă mai mică pentru că este dificil pentru oameni în momentul de faţă. Avem bani la Fondul de Mediu (pentru plata acestei diferenţe n.r.), iar recuperarea banilor nu va dura mult”, a spus ministrul mediului.

“Atunci când cetăţeanul vine cu cererea trebuie să verificăm datele, să calculăm cât trebuie să primească şi imediat se dau banii”, a explicat Borbely, adăugând că, “în momentul de faţă, nu putem da termene pentru că depinde de numărul de cereri”.

Beneficiile Rabla

Ministrul mediului a dat ca sigură continuarea Programului “Rabla” şi în 2012, dar fără a se înregistra vânzări importante de maşini noi. “Anul viitor nu va fi, probabil, unul spectaculos din punct de vedere al vânzărilor de autovehicule, care vor continua trendul descendent din 2011”, a declarat Laszlo Borbely. “Prin Programul «Rabla» am ajutat foarte mult, de fapt am ajutat producătorii de autovehicule din România şi au recunoscut şi producătorii”, a explicat Borbely.

În opinia sa, România are nevoie în continuare atât de Programul “Rabla”, cât şi de taxa auto.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: Laszlo_Borbely, taxa_auto, Fondul_pentru_Mediu, restituire, cerere, RablaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image