2018-12-11 18:08


A fost promulgată legea impozitului din turism

 |  18:44
A fost promulgată legea impozitului din turism

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind introducerea, începând de la 1 ianuarie 2017, a unui impozit specific pentru persoanele juridice care desfășoară activități în domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri și alimentație publică, legea pentru care ceruse reexaminarea.

parțial obiecțiile președintelui din cererea de reexaminare. Deputații au adoptat un amendament conform căruia se redefinește termenul de complex hotelier.

Potrivit amendamentului, complexul hotelier este o structura de primire turistică, cu funcțiuni de cazare care pentru obținerea certificatului de clasificare include în perimetrul ei alte activități, dar cel puțin una clasificată că impusă aferentă codurilor CAEN 5610 și/ sau 5630. Complexul hotelier trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: sunt exploatate de aceeași persoană juridică română; înregistrează distinct în evidență contabilă operațiunile efectuate; nu include activitățile aferente codurilor CAEN 5621 și 5629.

Inițial, complexul hotelier era definit ca ansamblu de structuri de primire turistice cu funcțiuni diferite, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt exploatate de același operator economic; activitățile realizate sunt cuprinse într-o singură evidență contabila; sunt amplasate în perimetrul aceleiași unități de cazare.

Deputații au considerat modificarea necesară pentru că definiția să fie în concordanță cu ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Turism pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, a licențelor și brevetelor de turism, aprobate prin ordinul președintelui ANT.

Președintele Klaus Iohannis a cerut în iulie Parlamentului reexaminarea legii privind impozitul specific pentru persoanele juridice care desfășoară activități în domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri și alimentație publică. Președintele considera că se impune reexaminarea actului normativ pentru că nu realizează pe deplin scopul preconizat de legiuitor, adică necesitatea creșterii încasărilor la bugetul de stat și promovarea unei etici în afaceri, în special având în vedere importanța domeniului turismului și alimentației publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-06

TAGURI: lege, impozit, turism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...