2017-01-20 01:37

ECONOMIE


Abuz şi înşelăciune. Fortis Lease România ia banii clienţilor, dar nu onorează contractele

 |  18:00
Abuz şi înşelăciune. Fortis Lease România ia banii clienţilor, dar nu onorează contractele

Zeci de români acuzăsocietatea de leasing Fortis Lease România,membră a grupului financiar BNP Paribas, de abuz şi încălcareaunor drepturi contractuale. Oamenii “ţepuiţi” de firma FortisLease România pentru neonorarea unor servicii prevăzute în contractele deleasing vor depune plângeri penale la Parchet. Cazurilede abuz sunt diverse. De pildă, angajaţii firmei de leasingrefuză eliberarea unor documente pentru repararea autoturismelor. Purtătorul decuvânt al BNR, Mugur Şteţ, sfătuieşte persoanelefizice şi juridice “ţepuite” de IFN-uri să se adreseze Autorităţii Naţionalepentru Protecţia Consumatorului şi instanţelor de judecată.

Societatea de leasingFortis Lease România este acuzată de obţinerea unor foloasenecuvenite, de la clienţi, prin faptul că încasează bani pentru unele servicii neprestate. Un cazconcludent este cel al societăţii IneditAdvertising, unul dintre clienţiifirmei Fortis Lease România, a cărorreprezentanţi ne-au explicatcă, după preluarea unui contract de leasing, au fost obligaţi ca autoturismul să fie echipat cuGPS. “Anul trecut, firma Novarchive a cesionat un contract de leasing auto cătresocietatea Inedit Advertising. În momentul transferului contratului de leasingauto, firma care a preluat autoturismul a fost obligată de societatea Fortis LeaseRomânia să achite aproximativ 15% din valoarea contractului care a mai rămas deplată, plus montarea unui GPS de urmărire. În contextul în care un GPS costăaproximativ 100 de euro, cu tot cu montaj, firma care a preluat leasingul autoa fost obligată, anul trecut, să achite 650 de euro plus TVA, suma fiind reţinută eşalonat, lunar, pe lângă ratele creditului deleasing, pentru dispozitivul de navigaţie. Princontractul de leasing, firma Fortis Lease România era obligată în maximum douăluni să monteze GPS-ul „de lux”. Timp de două luni, firma Inedit Advertising asolicitat firmei Fortis Lease România să monteze sistemul de navigaţie. Auexistat nenumărate sesizări şi corespondeţe, în care firma Inedit Advertising asolicitat montarea GPS-ului de 650 de euro, sau acceptarea firmei de leasing caGPS-ul să fie montat de firmă şi apoi monitorizat de Fortis Lease România”, ne-au explicat reprezentanţiifirmei Inedit Advertising.

Clientul firmei deleasing Fortis Lease România a cerut restituireabanilor achitaţi nejustificat pentru sistemul de monitorizare GPS, dar nu aprimit nimic. “Fortis Lease România a impus montarea unui GPS pentru a fi asiguratsuplimentar contra furtului, acesta fiind asigurat totodată contra furtului şiprintr-o poliţă CASCO. Dacă s-ar fi urmărit într-adevăr acest aspect, atunci GPS-ul ar fi trebuit montatconform specificaţiilor din contract. Termenul-limită de montare a fost depăşit,aşadar dorim restituirea banilor achitaţi nejustificat în contul acestuia.Considerăm că nu am primit un răspuns clar referitor la problema aceasta şi căsunteţi interesaţi de obţinerea unor foloase necuvenite de la clienţi. Concludenteste faptul că plătim pentru un bun care deşi trebuia să fie montat pe maşină,nu este şi care, din punctul nostru de vedere, poate nici nu există”, se arată într-onotă transmisă de Inedit Advertising către conducerea Fortis Lease România.

GPS-ul se regăseşte în facturi sub denumirea “venituridiverse”

Clientul “ţepuit” de Fortis Lease România achită lunar 26,83 euro pentruGPS. “Începând cu luna octombrie 2010 a fost plătit lunar acest GPS ce se regăseşte înfacturi sub denumirea de «venituri diverse» în sumă de 26,8 euro, la care seadaugă şi dobânzile aferente. După opt luni de la semnarea contractului, FortisLease s-a trezit că vrea să monteze sistemul GPS, deşitrebuia să-l monteze în două luni. Maimult, Fortis Lease România refuză să elibereze o împuternicirepentru unele reparaţii”, ne-a mai explicat sursacitată.

De partea cealaltă, Costel Moise, unul dintre salariaţii FortisLease România, ne-a precizat că împuternicireapoate fi eliberată după montarea GPS-ului. “Nu eliberăm nici un un fel de împuterniciredecât cu condiţia montării GPS-ului respectiv”, a spus reprezentantul FortisLease România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image