2017-01-21 21:42

ECONOMIE


Acţionarii Volksbank îşi menţin decizia de a vinde banca din România, dar mai târziu

 |  16:49
Acţionarii Volksbank îşi menţin decizia de a vinde banca din România, dar mai târziu

Preşedintele Volksbank România, Johann Lurf, a declarat că acţionarul este interesat să vândă banca, dar că în următorii trei-cinci ani se va păstra actuala structură a acţionariatului.

"Dealul dintre Volksbank AG şi Sberbank se va încheia în următoarele zile. Dacă acordul ajunge la unele conculzii, pentru Volksbank România înseamnă că vom fi mai aproape de acţionariatul existent al Volksbank International. Vom fi păstraţi şi vom rămâne ca Volksbank în România.... Acţionariatul a declatat că este încă interesat să vândă în România, dar aceasta nu se va realiza în următorii 3-5 ani", a spus Johann Lurf.

Acţionariatul Volksbank România va fi format din Volksbank AG cu 51%, DZ Bank WGZ Bank cu 24,5% şi Banques Populaieres cu 24,5%. 

De asemenea, vicepreşedintele Volksbank România, Lucian Cojocaru a declarat că o bancă precum Volksbank este mult prea mare pentru a avea alte perspective decât să îşi continue activitatea indifierent cine este acţionarul.

Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG) şi banca rusă Sberbank au aunţat la jumătatea acestei luni că au semnat un acord de principiu privind pachetul majoritar de acţiuni pentru Volksbank International, excluzând operaţiunile din România.

Grupul Volksbank AG a anunţat la 7 decembrie 2010 că va evalua posibila vânzare a participaţiilor sale în Volksbank International AG şi VB Leasing International Holding GmbH şi că procesul respectiv va fi iniţiat.

"Etapele corespunzătoare care vor avea loc în cursul următoarelor câteva luni, ar putea duce la vânzarea acestor deţineri", declara în aprilie purtătorul de cuvânt al băncii, Walter Groblinger.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image