2018-12-17 16:33


Acord pentru salvarea Hidroelectrica

 |  16:56
Acord pentru salvarea Hidroelectrica

Hidrosind a încheiat un acordcu Ministerul Economiei, Hidroelectrica şi administratorul judiciar desemnat provizoriu în procedura insolvenţei.Acordul, în 16 puncte, obligăla protejarea societăţii în sensul păstrării activelor sale şi a integrităţii actualei structuri, care conferă stabilitate şi siguranţa sistemului energetic naţional, a locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor.Ne îngrijorează totuşi dorinţa de a face bine fără să cunoşti suficient un sistem, ceea ce poate conduce la o situaţie mult mai proastă decât cea actuală, arată Hidrosind, într-un comunicat.    

Semnatarii documentului menţionează că nu este clar cum s-au cuantificat efectele deciziei cu privire la solicitarea insolvenţei Hidroelectrica. În opinia Hidrosind, principalii creditori ai Hidroelectrica, băncile sau sindicatele bancare, trebuie să pună presiune pe Guvernul României pentru a se reveni la situaţia normală.

„Un grup restrâns din Ministerul Economiei contestăexpertizaunor organisme internaţionale: KPMG, MOODYS, BM, BERD ş.a.m.d., servind pe tavă rezultate financiare surprinzător de bune faţă de statutul de ţară europeană al României. Guvernul României, CSAT, SRI se fac responsabile de ezitările şi efectele unor astfel de decizii nefundamentate socio-economic.Sistemul energetic naţional este ultima resursăsemnificativă şi emblematică a unei ţări din sud-estul Europei. Renunţarea la poziţia de monopol şi administrarea ineficientă a societăţilor din acest sector de către statul român semnificădispariţia economică a unei ţări, a culturii şi tradiţiei tehnice româneşti şi condamnăţăranul român să revină la lampa cu petrol. Reindustrializarea publică şi privată a României, extrem de profitabilă şi eficientăîn aceste momente, este subordonată acum grupurilor de interese mafiote, anticulturale, atehnice şi antieconomice care au acaparat puterea politică în România”, se arată în documentul citat.Membrii Hidrosind menţionează că, în cazul în care acordul semnat nu va fi respectat, cei 40.000 de salariaţi ai Hidroelectrica vor ocupa Piaţa Universităţii într-o amplă acţiune de protest.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-14

TAGURI: Hidrosind, acord Hidrosind-Ministerul Economiei, insolventa Hidroelectrica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...