2018-12-15 02:06


Acţiunile băncilor franceze scad la bursă după victoria în alegeri a lui Francois Hollande

 |  15:17
Acţiunile băncilor franceze scad la bursă după victoria în alegeri a lui Francois Hollande

Acţiunile băncilor franceze au scăzut puternic luni la bursa de la Paris, după ce victoria în alegeri a lui Francois Hollande a sporit temerile că instituţiile de creditare se vor confrunta cu taxe mai ridicate şi ar putea fi nevoite să dividă unele din operaţiunile lor mai riscante, transmite Bloomberg. Acţiunile BNP Paribas înregistrau luni dimineaţă un declin de 4,1%, acţiunile Societe Generale au scăzut cu 4,5% iar acţiunile Credit Agricole cu 5,4%.

Hollande s-a angajat în campaniaelectorală că va forţa băncile să separe activităţile de retail de cele de investiţii, considerate „speculative”, va impune o taxă pe toate tranzacţiile şi va majora taxa pe profiturile băncilor cu 15%.

De asemenea, Francois Hollande a cerut Băncii Centrale Europene să reducă dobânda de referinţă în zona euro pentru a sprijini creşterea economică. Potrivit lui Francois Hollande, “este de necrezut ca BCE să inunde piaţa cu lichidităţi pentru ca băncile să se împrumute de la BCE cu 1% în timp ce statele, în special Spania, se împrumută de la bănci cu 6%. Ar fi mult mai simplu şi mai eficient ca BCE să împrumute statele membre”. Această poziţie se loveşte de opoziţia fermă a Germaniei. Însă Francois Hollande crede că opoziţia Germaniei face parte din procesul de negociere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...