2017-01-22 14:12

ECONOMIE


Acţiunile Petrom, ofertate din nou în 2012

 |  18:53
Acţiunile Petrom, ofertate din nou  în 2012

Statul român va scoate încă o dată la vânzare, la începutul anului viitor, pachetul de acţiuni deţinute la Petrom, va încerca să vândă 15% din Transelectrica şi va lista la Bursa de Valori Bucureşti 15% din Transgaz şi respectiv Romgaz, a declarat ministrul economiei, Ion Ariton.

Potrivit lui Ariton, nu se poate vorbi de „eşec“ în cazul încercării nereuşite a statului de a vinde, în iulie 2011, un pachet din acţiunile Petrom, într-un interviu acordat publicaţiei austriece „Wirtschaftsblatt“, informează Mediafax.  „Pur şi simplu am refuzat să vindem sub un anume preţ. Asta se poate întâmpla la orice vânzare de acest tip şi este un proces cât se poate de normal. Vom scoate pachetul la vânzare încă o dată, anul viitor“, a declarat Ariton.

În baza programului de privatizare asumat şi convenit cu FMI, Banca Mondială şi UE, Guvernul a scos la vânzare, în iulie 2011, un pachet de 9,84% din acţiunile deţinute încă la OMV Petrom. La licitaţie au participat şase consorţii conduse de Goldman Sachs, Nomura, JP Morgan, Morgan Stanley, UBS şi Renaissance Capital, o bancă rusească de investiţii controlată de miliardarul Mihail Prohorov. Preţul anunţat la început a fost de 0,46 lei/titlu. Cu câteva zile înainte de sfârşitul ofertei, preţul a fost micşorat: 0,3708 lei/titlu. Intermediarii ofertei au propus un preţ minim de 0,33 lei/acţiune, însă Guvernul a refuzat să vândă.

Tot anul viitor, statul român intenţionează să vândă 15% din Transelectrica. „La începutul anului 2012, vrem să listăm 15% din Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti, în acelaşi timp cu listarea a 15% din Romgaz“, a mai declarat Ion Ariton pentru publicaţia citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image