2017-01-19 06:35

ECONOMIE


Administraţia ArcelorMittal Galați propune acordarea a două bonusuri în 2012 angajaţilor din unitate

 |  14:14
Administraţia ArcelorMittal Galați propune acordarea a două bonusuri în 2012 angajaţilor din unitate

Administrația combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați le-a făcut o nouă ofertă liderilor sindicali din unitate, propunând acordarea a două bonusuri în2012, unul de 2% în iulie și altul de 2,5% în decembrie, acesta din urmă fiind condiționat de rezultatul financiar din acel an.Aceasta este a doua ofertă pe care patronatul le-o face federațiilor sindicale active pe platforma siderurgică din Galaţi, dupăce săptămâna trecută le-a spus că nu poate mări salariile angajaţilor în anul următor.

"Administraţia a spus că poate acorda, în iulie, un bonus de 2% din venitul încasat de fiecare siderurgist din iulie 2011 până în iunie 2012 şi, în decembrie, un bonus de 2,5% din venitul încasat din ianuarie până în decembrie 2012. Acesta din urmă, însă, va fi acordat numai dacă nu vom încheia anul cu piederi", a declarat liderul Federației Solidaritatea "Virgil Săhleanu" a Metalurgiștilor din România, Gheorghe Tiber, citat de NewsIn.

Potrivit acestei oferte, în iulie 2012 siderurgiştii gălăţeni ar încasa, pe lângă salariu, încă 24 la sută din leafă, iar în decembrie 2012 - încă 30 la sută, dacă unitatea nu va fi pe minus.

Liderii sindicali au apreciat că această nouă ofertă a patronatului, prezentată ca fiind cea finală, este prea săracă. "Este foarte puţin, raportat la cantitatea şi calitatea muncii, dar şi la condiţiile de muncă ale siderurgiştilor de aici. Cererile noastre sunt mai mult decât decente şi ni le vom menţine", a afirmat purtătorul de cuvânt al filialei gălățene a Federației Sindicale a Siderurgiștilor Metarom, Vasile Crişan.

Împreună cu Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, FSS Metarom solicită, între altele, majorarea salariilor din combinat cu 12% şi acordarea unui bonus de 5%, în timp ce Solidaritatea Virgil Săhleanu cere mărirea fondului de salarii cu 15% şi împărţirea sumei suplimentare, în mod egal, la cei peste 8.000 de salariaţi, astfel încât fiecare să primească în jur de 300 de lei.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră din lume, având operațiuni în peste 60 de țări. În România, Grupul controlează combinatele de la Galați și Hunedoara, producătorii de țevi din Roman și Iași, operatorul portuar Romportmet Galați și filiala locală a companiei de construcții ArcelorMittal Construction.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: bonusuri ArcelorMittal 2012, negocieri sindicate ArcelorMittalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image