2017-01-23 08:44


Adrian Vasilescu: Când pieţele greşesc ar trebui să intervină statul

 |  14:04

Când pieţele greşesc trebuie să intervină statul şi asta s-a întâmplat şi în cazul medicamentelor pentru oamenii bolnavi de cancer din România, a afirmat, joi seară, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, într-o dezbatere pe tema volumului său “Biletul de ieşire din criză”.

”O cronică apărută în Wall Street mi-a trezit regretul că sunt câteva lucruri pe care eu le-am gândit bine, atunci când am scris cartea, dar nu am putut să le exprim bine. Unul dintre acestea este rolul dintre piaţă şi Stat. Cred că Statul ar trebui să intervină, când pieţele greşesc”, a spus Vasilescu, citat de Agerpres.

Şi în România a greşit piaţa, iar din această cauză oamenii bolnavi de cancer suferă dureri groaznice, pentru că nu se mai găsesc medicamente, consideră consilierul guvernatorului BNR.

”Medicamentele pentru cancer nu se mai găsesc. Iată că piaţa a greşit flagrant în acest moment, pentru că medicamentele erau ieftine şi nu aduceau profit şi atunci aceste medicamente au dispărut. Aici a trebuit să intervină statul, iar Guvernul a intrat într-o şedinţă specială pentru a discuta acest subiect”, a subliniat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului Mugur Isărescu a reamintit de cauzele izbucnirii crizei mondiale şi falimentul băncii Lehman Brothers.

”Şi în America a greşit piaţa, la căderea Lehman Brothers, dar Statul nu a intervenit. Nu ştie nimeni de ce Statul american a lăsat să cadă Lehman Brothers, când ar fi putut să intervină. Este o întrebare foarte grea, la care nu se ştie dacă va fi aflat răspunsul”, a afirmat Adrian Vasilescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-11

TAGURI: Adrian vasilescu, BNR, piataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAVRIL CALIN
25 Feb 2012

in subsidiar :))) si totusi cea mai importanta gindire :))) a tov vasilescu....'''”Şi în America a greşit piaţa, la căderea Lehman Brothers, dar Statul nu a intervenit. Nu ştie nimeni de ce Statul american a lăsat să cadă Lehman Brothers, când ar fi putut să intervină.'' asta il doare pe tov vasilescu.salvarea bancilor!!!!! basescu vb despre''modernizarea tarii'' dar nu sufla nici un cuvint despre....faraoni:)))) m-am cam saturat de acest ''domn''!!!!! de asemenea in subsidiar:))))) am acelasi gind... despre '''CEL MAI IUBIT DINTRE PAMINTENI''---TOV isarescu!!!!!

Adauga un comentariu

Random image