2017-01-22 16:16

ECONOMIE


AEGON TuZ Polonia îşi deschide sucursală în România

 |  19:50
AEGON Asigurări de Viaţă SAanunţă fuziunea, prin absorbţie, cu AEGON TuZ, compania poloneză de asigurăride viaţă deţinută de grupul olandez AEGON.

Dosarul a fost depus laComisia de Supraveghere a Asigurărilor, la data de 20 iulie, iar procesul defuziune va începe după aprobarea acestuia de către instituţia de reglementare. „Suntfoarte optimistă în ceea ce priveşte rezultatele pe care valoroasă noastrăechipă le va obţine în urmă acestui proces, în special pentru că vom beneficiade experienţa de peste 10 ani a colegilor din Polonia, pe care o vom folosi înbeneficiul clienţilor noştri”, a afirmat Silvia Sârb, CEO Asigurări de Viaţă SAşi oficialul Grupului olandez AEGON în România.

Operaţiunea de fuziune esteparte a planului strategic de dezvoltare a Grupului în zona Europei Centrale şide Est. Scopul acestui plan îl constituie creşterea eficienţei operaţionale şiîmbunătăţirea serviciilor aduse clienţilor. Compania de pensii private, a doualinie de business a grupului în România, nu va fi afectată de acest proces. „Aceastăabordare va contribui la creşterea randamentului utilizării capitalului prinprocese operaţionale eficiente, al căror succes este confirmat prin prezenţa depeste un deceniu pe piaţa din Polonia”, explică Gabor Kepecs, CEO AEGON EuropaCentrală şi de Est, membru în Consiliul de Administraţie al Grupului.

Procesul constă în trei etapemajore: deschiderea de către AEGON Polonia a sucursalei sale de asigurări deviaţă în România, după care vor urma, în ordine, fuziunea transfrontalieră aacesteia cu AEGON Asigurări de Viaţă SA şi integrarea operaţională. „Efectelefuziunii vor consta în integrarea proceselor de back office şi transferul deknow-how. Parametrii colaborării cu partenerii noştri rămân însă neschimbaţi.Cu siguranţă, efectul major va consta în creşterea călităţii serviciilor,precum şi în lărgirea gamei de produse pe care le vom oferi clienţilor”, asubliniat Silvia Sârb.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image