2017-01-20 09:53

ECONOMIE


Afacerea “Dungi pe asfalt”

 |  21:00
Afacerea “Dungi pe asfalt”

Ziarul „Puterea” vă prezintă o nouă afacere dubioasă marca Compania Naţională de Autostrăzi. După ce luna trecută v-am prezentat modul de sifonare a zeci de milioane de euro prin vopseaua trasă pe drumurile naţionale de firma de “casă” a PDL, Plastidrum, astăzi vă dezvăluim cum secretizează directorul CNADNR, Daniela Drăghia, acest contract pe bani publici după modelul Bechtel. Mai mult, conducerea CNADNR se pregăteşte să bată palma din nou cu firma Plastidrum pentru următorii cinci ani.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, condusă de Daniela Drăghia, se pregăteşte să tragă primul tun din 2012. Întrucât monopolul marcajelor cu vopsea albă a drumurilor naţionale aparţine firmei Plastidrum, Compania Naţională de Autostrăzi îi pregăteşte alte contracte valabile până în 2016.

Între timp, directorul CNADNR, Daniela Drăghia, a primit “interdicţie” din partea conducerii Plastidrum de a face publice contractele de până acum încheiate pe bani publici.

Înainte de publicarea articolului “Zeci de milioane de euro din dungi pe asfalt”, de la jumătatea lunii trecute, am cerut conducerii Companei de Autostrăzi să ne explice care este valoarea contractului încheiat cu Plastidrum, ce activităţi desfăşoară firma în baza acestui contract şi să ne precizeze valabilitatea acestui contract.

Surprinzător, după aproape o lună, Compania de Autostrăzi ne-a transmis că firma Plastidrum nu îi dă voie să furnizeze date dintr-un contract pe bani publici. “Având în vedere prevederile articolului 8.1 din contractele pentru execuţia de marcaje rutiere încheiate între CNADNR şi Plastidrum, prevederi care menţionează că o parte contractantă nu are dreptul, fără acordul scris al celeilalte părţi, să facă cunoscut contractul sau orice prevedere a acestuia unei terţe părţi, CNADNR a solicitat acordul scris al Plastidrum în vederea furnizării informaţiilor solicitate de dvs. ţinând cont de răspunsul negativ al Plastidrum nu vă putem furniza informaţiile solicitate. Menţionăm că termenul contractual de execuţie a lucrărilor de către Plastidrum a expirat la 31 decembrie 2011, contractul rămânând în perioada de garanţie”, se arată în răspunsul semnat de Daniela Drăghia.

Regionalele de Drumuri, fieful băieţilor deştepţi

Specialişti din cadrul Consiliului Interministerial pentru Siguranţa Rutieră (CISR) au anunţat că firma Plastirdum ar putea primi contracte pentru încă cinci ani. “Cu «indulgenţa» foştilor şi actualilor directori din fruntea Companiei Naţionale de Autostrăzi, de peste 15 ani, marcajele cu vopsea albă a drumurilor naţionale se află sub monopolul unei singure firme. Există clauză de confidenţialitate. Firma Plastidrum a încasat, anual, între 8 şi 15 milioane de euro. Până în 2006, licitaţiile pentru marcajele orizontale au fost organizate la nivel unitar. În 2006, fosta conducere a CNADNR a decis ca această licitaţie să fie spartă în şapte secţiuni. Astfel, licitaţiile pentru marcajele rutiere au fost organizate pentru fiecare Regională de Drumuri. Mai mult, zilele trecute s-a luat decizia la nivelul CNADNR de a fi organizate alte licitaţii pentru marcajele rutiere după tiparul celor din 2006. Cine va câştiga? Ghici, ghicitoarea mea”, ne-au spus sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: afacere, asfalt, dungiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COSTACHE
16 Ian 2012

Nu credeti ca si draghia asta ar trebuii sa fie trasa-n teapa alaturi de cei care o sustin si care-i ling talpile.draghia trebuie batuta la universitate de jandarmi , nu cei care protesteaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

Random image