2019-02-16 05:39


Agricultura şi industria alimentară îşi împart banii europeni

 |  19:04
Agricultura şi industria alimentară îşi împart banii europeni

Agricultorii pot spera la subvenţii ceva mai mari, în perioada 2014-2020, decât în prezent, cei cu ferme mici urmând să fie şi cei mai avantajaţi. Aceasta este propunerea Ministerului Agriculturii, pe care a prezentat-o reprezentanţilor fermierilor şi ai industriei alimentare, la consultările avute pentru derularea viitorului buget comunitar. Se pare că propunerea ar fi agreată de toate părţile.

„Fermierii ar putea primi, în anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafaţa totală cultivată, urmând ca pentru restul suprafeţei sprijinul să fie de numai 150 de euro/ha. În acest mod, micii fermieri ar fi încurajaţi să iasă din zona de subzistenţă, putând începe chiar să înregistreze profit”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „La momentul de faţă, este vorba despre un acord de principiu, pe care sperăm însă să-l putem pune şi pe hârtie în perioada următoare”, a afirmat Daniel Constantin, după întâlnirea de lucru pe care a avut-o la sediul Ministerului Agriculturii cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor, organizaţiilor şi patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic şi industrie alimentară.

„Sprijinul financiar pe care Uniunea Europeană îl va asigura României, pentru agricultură, va creşte anual de la 1,6 miliarde de euro în 2015, la 1,9 miliarde de euro în 2020. La aceste sume se vor adăuga şi fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru anul 2014 sprijinul fiind de 440 milioane de euro”, a completat Daniel Constantin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

TAGURI: subventii, agricultura, industrie, alimentara, bani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...