2019-05-25 21:06


Agrostar reia protestele, nemulţumită de ajutoarele financiare anunţate de Ministerul Agriculturii

 |  15:47
Agrostar reia protestele, nemulţumită de ajutoarele financiare anunţate de Ministerul Agriculturii

Federaţia Agrostara anunţat vineri că va relua protestele, nemulţumită de valoarea ajutoarelorfinanciare care vor fi acordate fermierilor, anunţate recent de MinisterulAgriculturii.

Agrostar consideră că sumele aprobate de Guvern dreptsprijin financiar pentru producătorii agricoli sunt foarte mici comparativ cunevoile agricultorilor. Reprezentanţii federaţiei susţin că menţiunea "înlimita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi DezvoltăriiRurale (MADR) pe anii 2010 şi 2011" înseamnă că probabilitatea ca banii sănu fie daţi este foarte mare. "Sumele aprobate sunt foarte mici, ceea cearată că nu se doreşte o revigorare a sectorului agricol. Se va întâmpla cums-a întâmplat de nenumărate ori până acum, adică agricultorii să fie amăgiţi căvor primi ajutoare financiare şi pe urmă să fie nevoiţi să iasă în stradă să-şiceară drepturile. Ministerul Agriculturii încearcă să se acopere spunând cabanii se vor da în limita prevederilor bugetare, ca apoi să poată să spună cănu sunt suficienţi bani în buget", se arată într-un comunicat al Agrostar.Niculae Ştefan, preşedintele federaţiei, a spus că ministrul agriculturii,ValeriuTabără, nu s-a consultat cu partenerii sociali înainte de a decide ce ajutoarese dau şi cuantumul acestora. "Îl avertizăm pe ministrul Tabără că va aveaun început de an cu proteste de amploare. I-am dat o perioadă de graţie, care aexpirat", a adăugat Ştefan.

Federaţia Agrostar a fost înfiinţată în 1990 şi numărăpeste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toateramurile agriculturii.

Ministerul de resort a anunţat că miercuri Guvernul aaprobat suplimentarea fondurilor pentru acordarea de sprijin financiarproducătorilor agricoli. Astfel, Executivul a aprobat trei hotărâri, privindajutoarele de stat care se acordă producătorilor agricoli pentru perioada2010-2011 şi suma totală alocată acestor ajutoare de stat, modificarea şi completareacu noi prevederi a hotărârilor Guvernului existente privind ajutoarelespecifice acordate producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate şiajutoarele specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole însectorul de agricultură ecologică, respectiv suplimentarea bugetuluiAdministraţiei Naţionale Îmbunătăţirilor Funciare. Valoarea totală aajutoarelor de stat este de 1,27 miliare lei şi se asigură de la bugetul destat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şiDezvoltării Rurale pe anii 2010 şi 2011, arăta joi ministerul, într-uncomunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG