2017-01-19 15:19

ECONOMIE


Ajutoare de stat pentru compania italiană De'Longhi

 |  17:53
Ajutoare de stat pentru compania italiană De'Longhi

Compania De'Longhi va fi susţinută de către Guvernul de la Bucureşti prin acordarea unui ajutor de stat pentru derularea investiţiei preconizată să aibă loc în fostele hale de producţie Nokia de la Jucu, se menţionează într-un comunicat al Executivului,  remis la finalul unei întâlniri ce a avut loc între premierul Emil Boc şi oficialii italieni. La discuţiile de la Palatul Victoriaau participat Fabio de'Longhi, director general al companiei italiene, şi reprezentantul acţionarului majoritar.

Fabio de'Longhi i-a prezentat premierului Boc proiectul de investiţii pe care intenţionează să îl deruleze în judeţul Cluj, iar oficialul român a dat asigurări că Guvernul va sprijini investiţiile şi crearea de locuri de muncă în zona respectivă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008 administrată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Din partea României, la întâlnirea de joi au mai participat: Bogdan Drăgoi - secretar de stat în MFP, Andreea Paul Vass - consilier de stat al primului-ministru, şi Ioana Muntean - purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În data de 25 ianuarie, compania finlandeză Nokia a anunţat că a semnat un acord cu firma De'Longhi pentru preluarea halelor de producţie ale fabricii de telefoane de la Jucu, care a fost închisă în 2011.

Potrivit oficialilor Nokia, tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din acest an, “iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali”.

“De'Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De'Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia'', se arată într-un comunicat de presă al Nokia.

De'Longhi este unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul are o cifră de afaceri de aproximativ 1,4 miliarde de euro şi este listat la Bursadin Milano. Mărcile sale distinctive sunt De' Longhi şi Kenwood.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: De'Longhi, ajutor de stat, Guvern, Jucu, electrocasnice, investiţieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image