2018-12-11 15:36


Allianz-Ţiriac reclamată

 |  21:00
Allianz-Ţiriac reclamată

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au început un control de fond la compania Allianz-Ţiriac Asigurări cu privire la respectarea planului de conturi, ne-au declarat reprezentaţii brokerului de asigurări Capital&Alliance Insurance. Reprezentanţii ANAF au refuzat să ne precizeze în ce constau verificările. Pe de altă parte, reprezentaţii Allianz-Ţiriac Asigurări ne-au declarat că nu există în desfăşurare un control al ANAF.

Brokerul de asigurări Capital&Alliance Insurance sesizează forurile internaţionale cu privire la activitatea Allianz-Ţiriac Asigurări, companie pe care o acuză de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În toamna anului 2008, o comisie CSA a efectuat un control la Allianz-Ţiriac Asigurări cu privire la modul de derulare a contractului de intermediere între Allianz-Ţiriac Asigurări şi Capital&Alliance Insurance. O notă a raportului întocmit de conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) arată că Allianz-Ţiriac Asigurări nu respectă planul de conturi.

Reprezentanţii Capital&Alliance Insurance ne-au declarat că Fiscul nu a dat nici un un fel de explicaţie referitoare la controalele efectuate la Allianz-Ţiriac Asigurări, solicitare transmisă din octombrie 2010. „Noi am depus o plângere la ANAF împotriva Allianz-Ţiriac Asigurări, pe care o acuzăm de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală pentru întreaga activitate din ultimii 17 ani. Registrele contabile ale Allianz-Ţiriac Asigurări nu respectă planul de conturi, acelaşi lucru fiind constatat încă din 2008 şi de conducerea CSA. Conducerea CSA nu a aplicat nici o sancţiune companiei Allianz-Ţiriac Asigurări pentru presupuse fapte de evaziune fiscală. Chiar dacă ANAF susţine că ne-a transmis un răspuns în data de 3 februarie 2011, nici până în prezent nu am primit nimic de la Fisc.

La nivel internaţional, frauda din România nu va mai fi un secret.

În data de 11 septembrie 2011, depunem plângere împotriva Allianz-Ţiriac Asigurări la Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, la AsociaţiaInternaţională a Supraveghetorilor în Asigurărişi la autoritatea bursei din New York, în care precizăm că Allianz-Ţiriac Asigurări a făcut evaziune fiscală cu ştiinţa CSA, conform notei de control nr. 585/22.12.2008”, ne-au explicat reprezentanţii Capital&Alliance Insurance. 

Fiscul nu răspunde la întrebări

Inspectorii ANAF au refuzat să ne explice dacă desfăşoară un control la Allianz-Ţiriac Asigurări şi când au început aceste verificări. „În conformitate cu prevederile art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, funcţionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai deţin această calitate, sunt obligaţi, în condiţiile legii, să păstreze secretul asupra informaţiilor pe care le deţin ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu”, ne-au transmis angajaţii Fiscului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

TAGURI: Allianz-Ţiriac Asigurări
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BLEJNAR
28 Aug 2011

Nu confirmam controlul de la Allianz Tiriac, dar confirm faptul ca brusc mi-a crescut averea considerabil, in urma acestei reclamatii.Cristian Constantinescu stie regula: 10% din amenda maxima aplicabila cash si ne intoarcem privirea spre prostimea pe care punem biciul sa ne plateasca taxele si impozitele.Toti suntem egali, DAR ALLIANZ TIRIAC ESTE MAI EGAL DECAT TOTI!
MARINELA
28 Aug 2011

Angela Toncescu a stiut de ce sa inchida ochii la evaziunea lui Cristian Constantinescu: in felul acesta "Patriarhul" poate deveni in toamna presedinte al CSA. Altfel, cu o asemenea pata in CV nu ar fi prins nici macar Rahova. Felicitari Angela! Prietenii stiu de ce!
DANIELLE GREGOIRE
29 Aug 2011

ANAF-ule mancati-as gurita ta, nu mai fa controale la noi ( AZT ) ca ne inchizi de tot.Am dat comisionul, acu' ce mai vrei?Chiar nu iti pasa de teapa, pardon ( ! ) firma mustaciosului tenismen?La noi, la daune, am rezolvat problema achizitiei de piese: am vorbit cu Cerbulescu de la ANPC care oricum vroia sa isi schimbe Touareg-ul cu modelul nou si cu putin ajutor reciproc ne-am ajutat unul pe altul.Am gresit si stim ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, iar cealalta jumatate de iertare se rezolva romaneste.Io sper sa se faca liniste, iar autoritatile trebuie lasate sa isi faca treaba.Noi ne-am facut treaba fata de autoritati.Despre fraierii, padon ( !) asiguratii nostrii, sa aiba multa credinta in D-zeu pt ca numai EL ii poate salva din ghearele AZT.
DAN LAZAR-US
29 Aug 2011

Veniti la Allianz Tiriac clienti....veniti aici ca avem noi grija de voi...va luam banutii cu zambetul pe buze si primiti in schimb o asigurare cu teapa atasata la ea.Noua ne pasa de clientii nostri, doar ne hranim cu sangele lor.Allianz Tiriac - Infractorul ( Asiguratorul ) nr.1 din Romania.Multumim Cristian Constantinescu pt mostenire!iti vom urma exemplu si nu te vom dezamagi!
CARABULEA
29 Aug 2011

Tin sa il felicit pe Cristi Constantinescu, de la el am invatat cu totii cum se incalca legea asigurarilor si cum sa eludezi statul roman.Eu, Carabulea, ma stiti - sunt mai din topor, noi nu platim deloc orice s-ar intampla.Doar incasam.Daca Tiriac vrea sa isi vand actiunile la Allianz, i le cumpar eu, pt ca dispun de mult cash.Cristian Constantinescu m-a intrebat daca sunt interesat. Suna rau - Allianz Carabulea Asigurari SA?
RANGA SI BIR
29 Aug 2011

Bai fraierilor, nu mai comentati ca inca nu am vazut pe nimeni cu catuse de la Allianz Tiriac si nici vreun raport al controlului anaf care are loc aici.Atata timp cat inca nu am fost sanctionati, inseamna ca nu am incalcat legea.In India am invatat ca "Orice lucru bun e scurt.Dragostea e scurta, viata infloritoare e scurta,tineretea e scurta, primavara e scurta.Orice lucru bun, are aripi,zboara."- Avetik Isahakyan.Acelasi printipiu il aplic si eu: Acum e momentul bun de facut bani, cat timp autoritatile nu sun vigilente."Orice lucru bun, zboara".Acum e momentul.
MARES
29 Aug 2011

Informatia este corecta. Cand au venit acum 25 de zile in centrala cei de la ANAF parca erau de la serviiile speciale: toti in costume negre, foarte sobri si pusi "pe treaba". Unul din echipa a declarat unei cunostinte din Allianz, dupa 10 zile de control, ca Sorin a promis cel putin 3 dosare penale pentru "derajul" din presa.
DANEZUL
29 Aug 2011

Ceva pute in Danemarca!!! Observa oare cineva ca nimeni nu cere drept la replica? Nici ANAF, nici Allianz Tiriac, nici CSA! Toti stau "pe burta" in vreme ce scroafa e moarta in cotet.
MARIUS ONOFREI
29 Aug 2011

Observ ca in urma articolelor repetate al Ziarului Puterea in care numele societatii Allianz Tiriac Asigurari SA este in mod incorect si repetat implicat intr-un scandal de evaziune fiscala, va prezint urmatoarele precizari: 1.La societatea Allianz Tiriac a avut loc un astfel de control ANAF care s-a terminat in data de 26.08.2011 a carui concluzie a fost: "Allianz Tiriac Asigurari SA respecta normele si legislatia fiscala pentru activitatea autorizata (...)" 2. Faptul ca CSA nu a considerat ca Allianz Tiriac trebuie sanctionat pentru presuspusa incalcare a normelor si legislatiei in domeniul asigurarilor, confirma faptul ca activitatea noastra este una legala si respecta legislatia in domeniul asigurarilor. 3. Desi am solicitat in repetate randuri publicarea unui drept la replica pentru o informare corecta a cititorilor ziarului Puterea, acest drept la replica nu mi-a fost acordat. Consideram ca aceasta publicatie nu face cinste presei romanesti si am decis sa sesizam CRP ( Clubul Roman de Presa ) pentru sanctionarea si descurajarea unor astfel de practici ale unor asa-zisi jurnalisti care sunt aserviti unui interes pecuniar. Din partea societatii Allianz Tiriac va prezentam adanca dezamagire si regretul ca nu am putut stabili un dialog, in care sa tineti cont si de opinia Subiectului adus in discutie si murdarit in mod nedrept si nedemn in publicatia dvs. , situatie care nu va aduce cinste si nici credibiliate ziarului Puterea. Allianz-Tiriac Asigurari SA Departamentul Comunicare si Relatii Publice Marius Onofrei marius.onofrei@allianztiriac.ro. Tel: (021) 208 22 67
MIRCEA BADEA
29 Aug 2011

22 decembrie 2008 este data ultimului control efectuat la Allianz Tiriac, si nu 2011. Oricum, nu asteptam dreptul dvs. la replica, pentru ca stim ca nu vreti sa va faceti de ras.
MARIUS ONOFREI
29 Aug 2011

In conditiile in care controlul CSA efectuat la Allianz Tiriac a avut loc acum 2 ani si jumatate si CSA nu a considerat ca societatea Allianz Tiriac trebuie sanctionata IN NICI UN FEL de catre CSA, inseamna ca Allianz Tiriac a respectat intocmai legislatia in domeniul asigurarilor. Referitor la dreptul la replica, fiti convinsi ca deja CRP a primit toate documentele inclusiv corespondenta pe e-mail purtata cu asa-zisul jurnalist Stefan Etves - Puterea, care refuza publicarea oricaror materiale care nu convin intereselor acestei publicatii. Allianz-Tiriac Asigurari SA Departamentul Comunicare si Relatii Publice Marius Onofrei marius.onofrei@allianztiriac.ro. Tel: (021) 208 22 67
CALIN MITROIU
29 Aug 2011

Sunt angajat la Daune in AZT si va rog sa ma credeti ca toti cei din AZT urmarim cu interes articolele publicate in Puterea.Probabil est ultimul ziar care nu a primit "publicitate" de la AZT ca sa inchida ochii si gura pe subiectul fraudelor.Astazi dimineata am avut o sedinta in care Daniela Grigore ( COO ) ne-a comunicat faptul ca ar fi bine sa pastramtoate documentele sub cheie pt ca in interior avem o "cartita" ce ne sapa firma furnizand materiale interne care pot fi interperetate ca fiind compromitatoare.Inspectorii de la fisc ne-au cerut saptamanile trecute documente de acum 3 ani cu privire la piesele pe care AZT le cumpara la vremea aceea.A trebuit sa spunem cu totii ca noi nu avem documente, acestea sunt la arhiva.In aceasta luna arhiva a fost inundata si majoritatea documentelor s-au distrus, inclusiv cele cautate de fisc.Pur si simplu ne este frica sa mai facem ceva aici, ca simtim ca in urma acestui scandal vor trebui sacrificati niste tapi ispasitori si sigur nu va fi nicinul cu numele Boicea sau Grigore.Vom fi sacrificati noi, astia mai amarati.
ILIUTA TISTEA
29 Aug 2011

Daniela Grigore este capul rautatilor dupa plecarea lui Cristian Constantinescu de la conducerea AZT.Ne transmite directive ilegale si defavoarea asiguratilor sub sanctiunea desfacerii contractului de munca in caz de nerespecatare a acestor directive.Mai multi dintre noi ne cautam de lucru in alta parte, pt ca a devenit insuportabil si balonul mai are putin si se sparge.Decat un salariu la Allianz si mult stres, mai bine un loc in alta parte, dar cu liniste si fara teama consecintelor ilegale pe care trebuie sa le facem.
LUI ONOFREI
29 Aug 2011

Poate Dl. Onofrei ne poate explica (cu drept la replica, bineinteles) de ce de 2 ani si jumatate incoace, de la ultimul control efectuat de CSA si ramas fara sanctiuni sau intamplat urmatoarele: lui Cristian Constantinescu nu i s-a mai prelungit mandatul si a fost inlocuit cu un indi, Ovidiu Ciobanu (dir dep juridic Allianz) si-a dat demisia in ianuaie 2011, Joerg Biebel (dir dep financiar) a fost trimis in Chile in februarie 2011 iar Manuel Bauer (CEO pentru CEE) este si el "trimis" in grup si inlocuit in (tot in februarie 2011) cu Bruce Bowers. Numai coincidente... Cat despre Allianz SE, din august 2010 doreste sa se delisteze de la bursa din NY, tocmai cea care va pune capat "infractiunilor". Concluzia este simpla, astazi: scapa cine mai poate!
MIRELA
29 Aug 2011

Citesc cu uimire si nu ma dezmeticesc: Allianz spune ca nu sunt 2 ci 3 steaguri la primarie, ANAF nu comenteaza nimic iar CSA este in continuare "tacut". In ce tara traim? In Germania, dupa un astfel de articol, autoritatile statului s-ar fi autosesizat. In Romania, un director de PR spune ca desi Nota de control ii incrimineaza, faptul ca nu au fost sanctionati inseamna implicit ca respecta legea. Ne meritam soarta, dragilor.
IOAN OLTEAN
29 Aug 2011

Ce greseala era sa facem la PDl sa ii sustinem candidatura lui Cristi Constantinescu!Pai betivul asta, e deja mai murdar decat Toncescu in 5 ani de mandat super-dubios...de-aste avem noi nevoie?Nu mai avem in partid oameni capabili si curati pt CSA?CC-ul s-a lins pe bot si daca nu se potoleste poate isi si ia o bata peste bot.
ONOFREI, PUNE LABA PE EI!
29 Aug 2011

PR manager-istul de Onofrei uita cati prieteni si-a facut in presa cu aroganta sa. Daca nu mai este CC sa-i plaseze "cascavalul" pentru a-i mitui pe jurnalisti, singurul atu pe care il mai are este sa santajeze presa cu instanta si "reclama" la CRP. Alo, domnu Onofrei, avem o inregistrare telefonica cu matale cand ai afirmat, pe un subiect identic, tratat de alta publicatie, ca un drept la replica NU TE AVANTAJEAZA! Acum te dai gogonet si ameninti? Verifica-ti mai intai contul (personal, nu al lui Allianz, ca acolo am verificat noi si nu mai sunt de mult timp bani) si apoi lanseaza-te in atacuri sinucigase. Cat mai ai timp, ca in octombrie am aflat ca pleci si tu din companie.
BONY-BON
29 Aug 2011

Daca asa stau lucrurile cu "marele Allianz Tiriac", pai cum stau lucrurile atunci la Carpatica?Blejnareeee, scoala spagaruleeee si pune laba pe ei, ca pleaca cu bani cu tot din tara si iar ramanem pagubasi!
DANIELA GRIGORE
29 Aug 2011

Astazi, multi colegi de servici mi-au spus ca circula zvonul in firma ca as fi suspecta in cadrul AZT de ascunderea unor documente fata de inspectorii ANAF, care au anuntat ca au si depus o astfel de adresa DNA. Ii invit pe domnii inspectori care au fost pana vineri la noi in control sa caute unde vor si tot ceea ce vor, pt ca ei nu am nimic de ascuns.Poate doar r( f ) elatia pe care o am cu dl. presedinte Rangam Bir care mi-a vazut calitatile si ma promveaza in societate.Sunt pura si virgina precum...Alba ca Zapada.
Random imageUltimele stiri


loading...