2018-12-12 03:30


Alstom, câştigătoare la negocierile cu Metrorex

 |  17:50
Alstom, câştigătoare la negocierile cu Metrorex

La capătul a şase luni de negocieri intense între Metrorex şi francezii de la Alstom, compania care funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor nu a reuşit să reducă factura pentru întreţinerea metroului bucureştean de la peste 40 milioane de euro pe an la aproape 25 milioane de euro pe an.  

Surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că Metrorex a modificat, totuşi, modul de calcul al facturii de mentenanţă a vagoanelor de metrou. “Până acum., factura se calcula în funcţie de cursul valutar leu-euro şi de inflaţie. După intrarea în vigoare a protocolului cu Alstom, factura se va calcula numai în funcţie de inflaţie. De asemenea, un alt mod de calcul al facturii era şi în funcţie de numărul de trenuri care circulă zilnic. Protocolul aduce modificări, factura se va calcula în funcţie de numărul kilometrilor parcurşi de tren pezi. Nu s-au tăiat 30% din costuri, dar factura pentru întreţinerea metroului bucureştean nu va mai creşte ca şi până acum”, ne-au spus sursele citate.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte ne-a explicat că s-a semnat procesul verbal privind negocierea contractului cu firma Alstom. “Guvernul trebuie să aprobe noul memorandum. Sunt mai multe elemente care s-au modificat şi care în final conduc la o economie cu 30% a costurilor pentru întreţinerea metroului bucureştean. Am discutat şi despre eliminarea penalităţilor de întârziere la plată acumulate din cauza achitării cu întârziere a serviciilor de mentenanţă pentru perioada 2008- 2010. Memorandumul va fi semnat în perioada următoare, cu aplicabilitate de la data de 1 ianuarie 2011”, ne-a precizat Gheorghe Udrişte.

Între Metrorex şi Alstom există un contract de întreţinere şi reparaţie a metroului, semnat acum opt ani, în valoare de 239 milioane de euro, valabil 15 ani, respectiv pentru perioada 2004-2019.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...