2018-12-13 19:58


Alstom pune condiţii dure Metrorex

 |  21:00
Alstom pune condiţii dure Metrorex

Ministerul Transporturilor renegociază de şase luni reducerea valorii contractului de mentenanţă a metroului bucureştean, care de la 16 milioane de euro/an a sărit la aproape 45 de milioane de euro/an. Ţinta: reducerea cu 20 milioane de euro pe an a cheltuielilor cu întreţinerea vagoanelor de metrou.

Oficialii Ministerului Transporturilor şi conducerea Metrorex poartă negocieri aprinse cu reprezentanţii companiei franceze Alstom prin care cer reducerea contractului de mentenanţă pentru întreţinerea trenurilor, între 20 şi 25%. Surse oficiale din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că negocierile pe tema contractului privind serviciile de mentenanţă a metroului bucureştean ar putea fi finalizate în zilele următoare. “Am primit mandat din partea Guvernului pentru a încheia un act  adiţional de modificare a contractului de mentenanţă a metroului bucureştean. După şase luni, comisia de negociere din Ministerul Transporturilor a ajuns la un acord cu cei de la Alstom. Am cerut companiei franceze să accepte un profit de maximum 10%. Francezii, în numai şapte ani de contract, au încasat aproximativ 200 milioane de euro, având o marjă de profit de aproximativ 30%”, ne-au explicat sursele citate.

Între Metrorex şi Alstom există un contract de întreţinere şi reparaţie a metroului, semnat acum opt ani, în valoare de 239 milioane de euro, valabil 15 ani. “În cadrul negocierilor se poartă discuţii privind prelungirea contractului de mentenanţă a metroului bucureştean. Este prea devreme să vorbim de o prelungire a contractului din moment ce valabilitatea celui actual expiră peste opt ani”, ne-au mai declarat susele din MTI.

De partea cealaltă, reprezentanţii fimei Alstom ne-au precizat că urmează să fie luată o decizie cu privire la contractul de întreţinere şi reparaţie a metroului bucureştean. “Suntem în negocieri cu oficialii Ministerului Transporturilor şi cu Metrorex. Am făcut o propunere către Metrorex de reducere a costurilor de mentenanţă cu 12%”, afirmă reprezentanţii Alstom.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...