2017-01-17 21:54

ECONOMIE


Am putea apela la banii de la FMI

 |  18:48
Am putea apela la banii de la FMI

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a declarat că România ar putea apela anul viitor la banii de la FMI, iar în acest moment, fără să se împrumute din piaţă, România are rezerve financiare pentru patru luni, informează The Money Channel.

Croitoru spune că unul din motivele pentru care România ar putea apela la banii de la FMI este acela că băncile vor repatria fondurile către băncile-mamă. "Băncile pot să repatrieze cel mai uşor fondurile care au fost investite în titluri de stat şi care ajung la scadenţă. Ceea ce bineînţeles poate să creeze în viitor o problemă din punct de vedere al finanţării Guvernului", a spus Croitoru.

El a precizat că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a studiat piaţa din Statele Unite în scopul atragerii de până la două miliarde de dolari, dar în final a renunţat la această operaţiune. "În acest caz, la nivel teoretic, eu nu exclud posibilitatea ca fonduri de la FMI şi UE din linia precauţionară să fie utilizate", a explicat Croitoru. România are un acord de tip preventiv cu FMI, în valoare de 3,6 miliarde de euro, care presupune că sumele nu vor fi accesate decât în cazuri excepţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: Lucian Croitoru, BNR, bani FMIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image