2018-11-18 12:23


Ambasadorul Spaniei: Vrem o prezenţă mai clară a băncilor spaniole în România

 |  16:05
Ambasadorul Spaniei: Vrem o prezenţă mai clară a băncilor spaniole în România

Spania ar fi interesată de investiţii directe în sectorul bancar din România, a declarat ambasadorul spaniol la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual. Totodată, acesta a menţionat că Madridul ar putea oferi sprijin privind modernizarea ANAF-ului.

Estanislao de Grandes Pascual consideră că este necesară o prezenţă mai imporantă a băncilor spaniole pe piaţa românească, potrivit Agerpres. El a arătat că, până acum, prezenţa instituţiilor financiare spaniole a fost doar indirectă, prin participaţii la Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, şi prin Garanti Bank (Turcia).  “A fost o chestiune ridicată de partea română, care este foarte interesată - şi noi de asemenea - în întărirea prezenţei băncilor spaniole în România, pentru că până acum prezenţa noastră este doar indirectă: prin intermediul BCR, La Caixa are participaţii în Erste Bank, care are, la rândul său, participaţii în BCR.

De asemenea 25% din Garanti Bank este deţinută de Banco Bilbao. Deci este doar o prezenţă indirectă şi am vrea o prezenţă mai clară a băncilor spaniole, care sunt între cele mai importante bănci din lume, cum ar fi Banco Santander, Banco Bilbao, Banco Popular şi altele”, a afirmat ambasadorul Spaniei la Bucureşti. De asemenea, Madridul ar putea oferi sprijin în modernizarea administraţiei româneşti, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21

TAGURI: spania, banci, ambasador, madrid, prezenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...