2018-12-15 09:39


Ambasadorul Martin Harris: Compania britanică Melroseva investi 130 milioane de dolari în România

 |  20:39
Ambasadorul Martin Harris: Compania britanică Melroseva investi 130 milioane de dolari în România

Compania britanică din domeniul energetic Melrose va investi în România circa 130 milioane de dolari în proiectele de explorare seismică şi prin forare în Marea Neagră în căutarea depozitelor de gaze şi petrol, anunţă ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, într-un comentariu postat luni pe blogul său.

Acordul prin care compania britanică va derula această investiţie a fost aprobat de Guvernul României în această lună, iar aceasta reprezintă o veste importantă pentru ceea ce înseamnă investiţiile britanice din România, afirmă ambasadorul Harris, citat de Agerpres.

“Dacă explorările vor avea succes, României îi va fi oferită oportunitatea diversificării aprovizionării de pe piaţa sa energetică cu o nouă şi importantă sursă locală. Melroseeste unul dintre cei mai mari investitori din ţaravecină Bulgariaşi sunt încântat că acum începe noi operaţiuni şi în România. Aceasta va aduce capital britanic, tehnologie şi know-how în acest sector cheie pentru economia românească şi sper că va ajuta România şi Europa să îşi dezvolte noi şi mai sigure surse de aprovizionare energetică”, mai afirmă oficialul britanic.

În iulie 2010, România a atribuit două concesiuni de exploatare petrolieră în platoul continental al Mării Neagre recuperat de la Ucraina, la sud de Insula Şerpilor, în urma deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie. Agenţia Naţională a Resurselor Minerale (ANRM) a informat că firmele care au câştigat apelul de oferte lansat la sfârşitul lui 2009, Lukoil Overseas-Vanco International (ruso-american) şi Melrose Resources-Petromar Resources (britanico-român), vor avea dreptul de a explora, dezvolta şi exploata două perimetre. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...