2018-12-11 16:44


Ambasadorul SUA: Nu veţi atrage investiţii dacă nu liberalizaţi complet piaţa de energie

 |  12:24
Ambasadorul SUA: Nu veţi atrage investiţii dacă nu liberalizaţi complet piaţa de energie

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, a declarat că România nu va putea atrage investiţii în sectorul energetic dacă piaţa nu va fi complet liberalizată, iar singurul mod de a determina companiile străine să vină în România este privatizarea, transmite Mediafax.

"Nu puteţi atrage investiţii în energie dacă nu vă liberalizaţi piaţa, cred că aveţi o astfel de obligaţie şi faţă de UE, trebuie să mergeţi înainte cu asta. Trebuie să privatizaţi, cred că aşa trebuie să vă gândiţi să faceţi", a afirmat Gittenstein prezent la un seminar cu tema dezvoltării energetice în Europa. România s-a angajat în faţa FMI şi a Comisiei Europene să liberalizeze etapizat preţurile la energie şi gaze naturale. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Karoly Borbely, prezent la seminar, a precizat că instituţia pe care o reprezintă va continua privatizările pe care le-a început.

"Încercăm să atragem cât mai multe companii, nu avem decât să învăţăm de la polonezi, care au făcut o treabă extraordinar de bună. (...) Interesul companiilor americane este foarte mare în sectorul energetic românesc, nu este lună să nu avem discuţii cu trei-patru companii cu interese clare aici. Noi avem toată deschiderea pentru companiile din SUA şi pentru cele europene", a adăugat Borbely.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...