2018-10-18 15:22


Amenzi de 2,3 milioane de lei, aplicate de Inspecția Muncii

 |  16:49
Amenzi de 2,3 milioane de lei, aplicate de Inspecția Muncii

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 2,3 milioane de lei, în urma controalelor desfășurate la nivel național în perioada 17 - 21 august.

Conform Agerpres, inspectorii de muncă au depistat 200 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care 1,4 milioane lei pentru muncă la negru.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost aplicate amenzi în valoare de 526.500 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 39 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă.

'Inspirați de modele de bună practică în domeniu ale Uniunii Europene, ne străduim să facem ca locurile de muncă să devină mai sigure, mai sănătoase și implicit mai productive, spre binele lucrătorilor, al angajatorilor din mediul privat și al autorităților publice', a declarat inspectorul general de stat, Nicolae Bratu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-25

TAGURI: inspectia muncii, munca la negru, amenzi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...