2019-03-23 03:25


AMENZI de câte un MILIARD de euro pentru trei coloşi AUTO

 |  14:28
AMENZI de câte un MILIARD de euro pentru trei coloşi AUTO

Producătorii de automobile Daimler, BMW şi Volkswagen sunt pasibili de amenzi astronomice din partea autorităţile europene antitrust. Amenzile se ridică la câte un miliard de euro pentru ficsare constructor. Motivul este legat de o înţelegere privind reducerea eficacităţii sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament.

Constructorii germani s-au înţeles să reducă dimensiunile unor componente care ajută la micşorarea emisiilor şi au convenit să nu includă unele filtre pe vehiculele pe benzină, care erau menite să reducă particulele fine, a relatat revista Der Spiegel.

BMW a refuzat să comenteze acuzaţiile, Daimler a comunicat că va coopera cu autorităţile europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator în procedură, în timp ce Volkswagen a precizat la rându-I că va coopera cu autorităţile.

Astfel de înţelegeri între constructorii auto germani nu sunt neobişnuite, iar companiile găsite vinovate de încălcarea normelor UE riscă amenzi ce pot ajunge la 10% din veniturile lor globale.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-09

TAGURI: amenzi, miliard euro, deimler, bmw, volkswagen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NC
10 Mar 2019

Mai sa fie ....cum Nemtalaii cei corecti ....sa faca cartel>>>!!??
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...