2016-12-08 10:05

ECONOMIE


Amenzi: Cauciucurile de iarnă, obligatorii

 |  19:12

Şoferii au la dispoziţie mai puţin de o lună ca să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă. În lipsa lor, amenzile sunt astronomice - până la 4.000 lei, 20 de puncte de penalizare şi reţinerea certificatului de înmatriculare. Legea care îi obligă pe şoferi să aibă maşinile echipate pentru sezonul rece se va aplica din noiembrie. Potrivit actului normativ, autovehiculele trebuie să aibă cauciucuri de iarnă sau anvelope all season, acestea din urmă scutind din investiţie, pentru că pot fi folosite tot anul, dar cu performanţe mai scăzute decât cele de iarnă sau de vară. La costurile pentru echiparea maşinilor, şoferii trebuie să mai adauge şi banii daţi la service-uri pentru schimbarea roţilor, preţul, în jur de 100 de lei, nefiind de neglijat. Cel mai câştigat va fi statul, care se bazează pe venituri de 445 milioane de euro din TVA la vânzările de anvelope din 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: cauciucuri, amenziComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

30 sancțiuni date de ISU pentru Metrorex Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov a aplicat S.C.... 26 Noi 2016 | (0)
Ce amenzi riscă cei care nu acceptă plățile prin card bancar Comercianții care nu acceptă încă plățile prin card bancar trebuie să înceapă demersurile... 02 Dec 2016 | (1)