2017-01-24 15:17


Amenzi de la “Achiziţii Publice”

 |  20:14

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) urmează să fie sancţionată pentru nereguli la achiziţiile publice de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, a declarat reşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă.

Potrivit acesteia, neregulile se referă la cerinţe discriminatorii şi la neinserarea acelor cerinţe în anunţurile de participare, în cazul unor achiziţii făcute de AMPOSDRU, din cadrul Ministerului Muncii.

„Astăzi (joi - n.r.) se încheie un ultim control la AMPOSDRU, urmând să fie aplicate alte sancţiuni (...) pe cerinţe discriminatorii sau pe neinserarea acelor cerinţe în anunţurile de participare”, a spus Trăilă, într-o conferinţă de presă, precizează Agerpres. Potrivit acesteia, AMPOSDRU a mai fost sancţionată de ANRMAP, cu un total de 150.000 de lei, cele mai recente amenzi fiind aplicate în anul 2010. “Legat de modul în care, de exemplu, AMPOSDRU a desfăşurat procedurile de achiziţie publică, încă din luna octombrie a anului trecut, noi am efectuat un control în urma căruia am aplicat sancţiuni în valoare de 150.000 de lei”, a spus Cristina Trăilă.

Sancţiuni cu contestaţie

Aceste amenzi au fost aplicate pentru nereguli constatate la un contract de asigurare a mentenanţei pentru imobilele închiriate necesare funcţionării DG AM-POSDRU, pentru o suplimentare de lucrări şi o negociere fără publicare cu privire la serviciile de curăţenie pentru acele spaţii închiriate. Numai în acest caz, amenda a fost de 40.000 de lei. Un alt contract găsit cu nereguli a privit servicii de sprijin pentru AMPOSDRU şi organismul intermediar, în vederea implementării POSDRU.

“Chiar şi pentru acest contract extrem de important pentru ei au suplimentat din nou serviciile respective printr-o negociere fără publicare şi amenda cu care au fost sancţionaţi a fost de 40.000 de lei', a precizat şefa ANRMAP. Contractele în cauză fuseseră încheiate în perioada 2009-2010.

Sancţiunile aplicate de ANRMAP pot fi contestate în justiţie de autorităţile contractante amendate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: Cristina_Traila, POSDRU, ANRMAP, amenzi



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image