2017-01-20 08:18

ECONOMIE


Amenzile pentru benzinari, anunţate săptămâna viitoare

 |  18:49
Amenzile pentru benzinari, anunţate săptămâna viitoare

Consiliului Concurenţei va prezenta săptămâna viitoare rezultatul investigaţiei de pe piaţa carburanţilor, raportul final recomandând sancţiuni care nu ajung la amenda maximă, de 10% din cifra de afaceri, a anunţat joi preşedintele autorităţii de reglementare, Bogdan Chiriţoiu.

„Săptămâna viitoare vom anunţa rezultatul investigaţiei pe combustibil“, a declarat Chiriţoiu, la o conferinţă de presă.

Consiliul Concurenţei investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină. „Raportul distinge între companii. Sunt diferenţe între faptele comise de companiile investigate, iar legea spune că iniţiatorul (unui comportament anticoncurenţial - n.r.) va fi sancţionat mai sever“, a declarat la sfârşitul lunii decembrie, Chiriţoiu, după audierea reprezentanţilor legali ai companiilor investigate. Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu echivalentul a 10% din cifra de afaceri. „Raportul nu recomandă aplicarea amenzii maxime pentru vreo companie implicată, plenul însă poate decide acest lucru. Practica arată însă că decizia plenului nu poate fi foarte diferită de ceea ce scrie în raport“, a adăugat Chiriţoiu, citat de Mediafax. El a menţionat că până în prezent decizia nu a fost transmisă companiilor investigate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: investigatie Consiliul Concurentei piata carburantilor, amenzi piata carburantilor, Chititoiu amenzi benzinariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image