2018-12-17 19:00


Amnistia fiscală a bugetarilor, adoptată de Camera Deputaţilor

 |  14:40
Amnistia fiscală a bugetarilor, adoptată de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care anulează recuperarea sporurilor salariale acordate funcţionarilor publici în perioada 2008-2010, a fost adoptat în urma votului final de marţi din plenul Camerei Deputaţilor.

 

În urma hotărârii deputaţilor, a fost aprobată exonerarea de la plată pentru sumele care reprezintă venituri de natură salarială pe care personalul din sectorul bugetar trebuia să le restituie, în urma deciziilor de impunere emise de angajatori rezultată dintr-un raport al Curţii de Conturi.

 

„Un număr estimat la 300.000 de angajaţi ai unor autorităţi şi instituţii publice îndeosebi autorităţi ale administraţiei publice locale se văd confruntaţi cu o problemă suplimentară, restituirea unor drepturi salariale de care au beneficiat în baza contractelor/acordurilor colective de muncă la care se adaugă dobânzi, penalităţi şi majorări de întârzire, sume care se ridică la nivelul a zeci de mii de lei, echivalentul salariilor acestora pe mai mulţi ani”, se arată în expunerea de motive, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 234 de voturi „pentru”, Camera Deputaţilor fiind forul decizional în această problemă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

TAGURI: amnistie fiscala, aministie bugetari, exonerare bugetari, recuperare sporuri bugetari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


POP IOAN
18 Mai 2012

de ce nu publicati textul de lege? doar lozinci mam saturat!
Random imageUltimele stiri


loading...